Polițiștii prahoveni din cadrul Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase au prins în flagrant un bărbat din Dâmbovița care comercializa produse de protecție a plantelor, neomologate în țara noastră. La percheziții, aceștia au găsit zeci de litri de astfel de substanțe.

“La data de 14 martie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase au depistat în flagrant un bărbat în vârstă de 54 de ani, din comuna Cornești, în timp ce comercializa fără drept produse de protecția plantelor de tipul erbicidelor și fungicidelor, neinscripționate în limba română și fără ca acestea să fie omologate pe teritoriul României.

Ulterior, a fost pus în aplicare un mandat de percheziție la domiciliul bărbatului din județul Dâmbovița, unde au fost descoperite produse de protecția plantelor.

Astfel, în urma percheziției a fost ridicată cantitatea de 45 de litri de produse neomologate pe teritoriul României”, a informat IJP Prahova.

Polițiștii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de producerea, livrarea sau utilizarea îngrășămintelor chimice, precum și a căror produselor de protecția plantelor neautorizate, pentru culturi destinate comercializării.

 

Articolul precedentPercheziții în Dâmbovița, la un bărbat care comercializa erbicide neomologate în România
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET