O avertizare hidrologică de posibile inundații a fost emisă pentru mai multe râuri din țarăD dacă în nordul țării (râul Tisa) este în vigoarea o avertizare de tip cod roșu, în sud avertizarile hidrologilor sund de tip cod galben sau portocaliu. Și județul Dâmbovița, prin râurile Argeș, Dâmbovița și Ialomița este cuprins în această avertizare de posibile inundații, ce este valabilă până în data de 26 iunie.

Conform informațiilor actualizate, furnizate de cei de la Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA):

Imagine

Sursa foto hartă – IHGA.ro

Scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri  din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE APĂRARE.

Data: 23.06.2020 ora 12:00 – 26.06.2020 ora 24:00

Cod Galben

 Argeş – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Argeş, Dâmboviţa, Teleorman, Ilfov şi Giurgiu), Dâmboviţa – bazin superior (judeţele: Argeş şi Dâmboviţa), Ialomiţa – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Dâmboviţa, Prahova şi Ialomiţa)

Cod Portocaliu

Argeş – bazin superior, Dâmboviţa – bazin superior (judeţele: Argeş şi Dâmboviţa)

Articolul precedent100% TU DECIZI! Dumitru Buzatu, baronul PSD din cel mai sărac județ al țării, care s-a transformat în moșier
Articolul următorDouă persoane rănite, după ce un autoturism s-a răsturnat în afara carosabilului, pe DN 72, la Priseaca