Sâmbătă, 19 februarie, până la ora 20.00, peste 90 de pompieri militari au acționat pentru stingerea celor 23 de incendii de vegetație uscată care au pârjolit peste 24 de hectare de teren.

Au fost utilizate 22 autospeciale cu apă și spumă și accesorii din dotare (vermorele, lopeți evantai, saci stingători, etc), pentru limitarea și lichidarea acestor incendii.

Pagubele care se înregistrează zi de zi sunt considerabile pentru fauna din zona afectată de foc și pentru mediul înconjurător.

O situație deosebită a fost înregistrată în comuna Răzvad unde, de la un incendiu de vegetație uscată au fost distruse o autorulotă și circa 30 metri pătrați din acoperișul unei case. Numai intervenția rapidă a pompierilor a salvat din calea flăcărilor casa de locuit și un autoturism parcat la mică distanță față de autorulota care a ars.

Apelul pompierilor către cetățeni 

Facem apel către cetățenii care dețin terenuri agricole să manifeste responsabilitate în ceea ce privește prevenirea incendiilor de vegetație uscată deoarece aceste evenimente pot pune în pericol locuințele, dar și viața cetățenilor.

Totodată, reamintim faptul că, potrivit standardelor privind bunele condiții agricole și de mediu ale terenurilor, arderea vegetației uscate și a resturilor vegetale este strict interzisă dacă nu se impune ca o măsură excepțională în cazuri de carantină fitosanitară, pentru prevenirea răspândirii unor boli sau dăunători specifici.

 

Sursa: Realitatea de Dambovita

Articolul precedentStrategie în alb și negru – Ediția din 19 februarie 2022
Articolul următorBilanț 20 februarie: 7.687 de cazuri noi, 68 de decese