În perioada 14 – 20 noiembrie a.c., echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa au acționat la 38 evenimente: 6 incendii la gospodăriile populaţiei (locuinţe, anexe gospodăreşti, mijloace auto etc.), 1 incendiu de vegetație uscată, 11 acțiuni la accidente rutiere, 9 acțiuni de asistență persoane aflate în dificultate, 1 misiune pirotehnică pentru asanare de muniție și 10 acţiuni la alte situaţii de urgenţă (deblocări de ușă, salvări animale, asigurare zonă etc.).

De asemenea, echipajele SMURD au fost solicitate şi au intervenit la 178 cazuri medicale.

Echipajele din cadrul subunităților de intervenție au executat 58 misiuni de recunoaștere și informare preventivă în localități din raioanele de intervenție, 1 exercițiu în teren pentru antrenamentul forțelor de intervenție și 19 acțiuni de verificare la secțiile de ATI ale unităților spitalicești de pe raza județului Dâmbovița.

La sfârșitul săptămânii trecute, inspectori de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa au desfășurat acțiuni de control inopinate la operatori economici din municipiul Târgoviște.

Verificările au vizat obiective cu aglomerări de persoane, iar scopul principal urmărit a fost acela al respectării numărului maxim de utilizatori, accesibilitatea căilor de evacuare, precum și respectarea altor măsuri de siguranță și prevenire împotriva incendiilor.

În urma acțiunilor de control desfășurate la 6 operatori economici, au fost aplicate 3 amenzi contravenționale în cuantum total de 7.500 de lei, precum și 9 avertismente.

Principalele nereguli constatate au fost:
– Utilizarea mijloacelor de primă intervenție (stingătoare) cu termenul de valabilitate expirat;
– Utilizarea instalațiilor electrice cu deficiențe sau improvizații;
– Blocarea principalelor căi de evacuare și de intervenție;
– Depășirea valorii de referință a numărului maxim de utilizatori ai spațiului.

De menționat este faptul că 3 dintre cele 6 obiective verificate dețin autorizație de securitate la incendiu, iar pentru 3 dintre acestea documentul nu este necesar, conform prevederilor legale în vigoare.

Întrucât siguranța celor care aleg să își petreacă timpul liber în astfel de locații este prioritară, aceste acțiuni vor continua și în perioada următoare.

Sursa: Realitatea de Dambovita

Articolul precedentVouchere de vacanță 2023 – schimbări importante pentru toți românii care lucrează, vin direct la Guvern
Articolul următorDocumentele false depistate pe aeroporturi, la controlul de frontieră, în creştere