Poliţiştii şi jandarmii au prins în flagrant, duminică,  8 ianuarie 2023, 217 autori de infracţiuni, care au săvârşit 223 de fapte penale.

În ultimele 24 de ore, structurile MAI au intervenit la 4.049 de evenimente, 2.753 dintre acestea fiind circumscrise menţinerii ordinii publice, iar 1.296 circumscrise situaţiilor de urgenţă.

„La nivelul structurilor de poliţie au fost semnalate 789 posibile infracţiuni, peste 28% dintre acestea fiind din oficiu.

În baza probatoriilor administrate de poliţişti în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 25 persoane, iar în urma investigaţiilor desfăşurate au fost identificaţi 16 autori în 10 dosare penale cu autor necunoscut aflate în evidenţă”, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

De asemenea, echipajele de poliţie au depistat 13 persoane urmărite naţional sau internaţional, faţă de care au fost dispuse măsurile legale.

794 permise de conducere, reținute

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au reţinut 794 permise de conducere şi au retras 260 certificate de înmatriculare.

„Poliţiştii şi jandarmii au constatat 9.010 contravenţii pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 3,4 milioane de lei”, arată sursa citată.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.104) au fost pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, 68 pentru stingerea de incendii şi nouă pentru descarcerare. Pe parcursul intervenţiilor pompierilor au fost salvate nouă persoane.

 

Articolul precedentReținut de polițiștii din Găești, după ce a încalcă ordinul de protecție
Articolul următorDâmboviţa. Hoţi de lemne, prinşi în flagrant de poliţişti