Peste 877 de milioane de euro vor fi alocați pentru pentru modernizarea, reabilitarea, extinderea și construirea a aproximativ 290 de km de drumuri naționale, expres și TransRegio, dar și variante ocolitoare.

Potrivit  președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, toate aceste proiecte și investiții fac parte din Planul Investițional pentru dezvoltarea infrastructurii de transport pentru perioada 2020-2030, ”document pe care ministrul social-democrat al Transporturilor, Sorin Grindeanu, l-a transformat într-o strategie de dezvoltare a rețelelor de transport neapărat necesară accesării de fonduri europene în următorii ani”, a punctat șeful administrației județene.

Planul investițional pentru Dâmbovița va conecta județul la rețeaua primară de transport național, fapt care va duce la creșterea gradului investițiilor și crearea de noi oportunități pentru mediul privat.

”Ne-am asumat proiecte extrem de importante pentru Dâmbovița!  Facem toate demersurile necesare pentru ca rețeaua rutieră dâmbovițeană să transforme județul într-un pol de dezvoltare regională. Tocmai de aceea, am solicitat includerea în acest Plan investițional a principalelor artere rutiere din Dâmbovița, dar și construirea de la zero a inelelor de centură a municipiului Târgoviște și a orașelor Pucioasa și Fieni. Trebuie să asigurăm cetățenilor, dar și mediului privat, drumuri sigure și rapide. Și, cu siguranță, vom face acest lucru”, a precizat președintele CJD, Corneliu Ștefan.

Cele mai importante proiecte sunt:

Bâldana – Târgoviște: ≈ 45 km. Modernizare și extindere la 2 benzi pe sens pe ruta Bâldana – Târgoviște;

DX 9 – Târgoviște – Sinaia – A3: 51,7 km;

A1 – Titu – Bâldana – DX9: ≈ 30 km – modernizarea tronsonului existent, dar și tronson drum nou cu 2 benzi pe sens;

Inelul 2 de Centură al municipiului Târgoviște: 15,28 km lungime;

Inel de centură Pucioasa și Fieni: 15,13 km lungime;

Inel de centură Găești: 4,5 km;

A0 – București – Târgoviște: 59,5 km de drum expres nou cu 2 benzi pe sens;

A1 – Găești – Târgoviște – Ploiești – A3:  74,2 km de drum expres nou cu 2 benzi pe sens;

Sursa: Realitatea de Dambovita

Articolul precedentGabriel Oprea: Holocaustul a fost un genocid. Este un adevăr dureros ce nu poate fi nici negat, nici minimalizat
Articolul următorSTAREA DE ALERTĂ în România a fost prelungită oficial! Masca revine! Ce RESTRICȚII s-au impus – DOCUMENT