O petiție on line a fost lansată începând de ieri (8 decembrie 2019), sub titlul „Opriți izolarea județului Dâmbovița!”. Petiția îi este adresată Ministrului Transporturilor, Lucian Bode, cerându-i-se acestuia să întreprindă acțiuni concrete, pentru ca transportul de persoane pe calea ferată (Târgoviște-Pietroșița) să nu dispară din 15 decembrie. Deasemenea, ministrului i se cere să ofere o soluție și pentru DN 71 (Târgoviște-Sinaia), o arteră a cărei reabilitare a fost, din nou, amânată.

Imagine

Petiția a fost lansată în mediul on-line (inclusiv pe facebook) de Diana Scarlat, o dâmbovițeancă ce a prezentat în mod exhaustiv toate probleme din nordul județului Dâmbovița, în ceea ce pRivește transportul, atât cel rutier cât și pe calea ferată. Destinatarul petiției este actualul ministru al Transporturilor, Lucian Bode. Momentul ales are legătură directă cu faptul că CFR Călători va întrerupe, începând cu data de 15 decembrie, transportul pe ruta Târgoviște-Pietroșița, pentru că „trenurile au un grad redus de utilizare și provoacă pierderi mari”, este justificarea CFR Călători.

Imagine

Foto- Lucian Bode, ministrul Transporturilor

Petiție on-line

„Domnule ministru Lucian Bode, ați reintrodus trenurile pe ruta Oravița-Anina și ați salvat o zonă a României de la distrugere. Vă rugăm să faceți același lucru și cu trenurile de pe ruta Fieni-Pietroșița, pentru a salva nordul județului Dâmbovița de la depopularea masivă care va urma și de la dezastrul total, după ce s-a pregătit izolarea porțiunii de la poalele Bucegilor, pas cu pas, în ultimii 20 de ani!

Nordul județului Dâmbovița ar putea rămâne izolat. Transportul feroviar dispare, încet, dar sigur. În același timp, DN71 e surpat, dar CNAIR nu a găsit soluții. De la 15 decembrie se retrag trenurile din mai multe zone care deja sunt aproape izolate, iar în continuare vor avea risc major de depopulare, deși au potențial uriaș pentru a deveni zone turistice”

Imagine

Foto– stație tren Pietroșița, județul Dâmbovița

Argumente

„Domnule ministru Lucian Bode, vă rugăm să salvați nordul județului Dâmbovița! Puteți începe cu analiza situației trenurilor pe ruta Fieni-Pietroșița, o orțiune foarte scurtă, care se parcurge în câteva minute, dar fără de care s-ar face un pas mare pentru depopularea nordului județului Dâmbovița, în continuarea căruia s-ar putea produce, în foarte scurt timp, izolarea completă și distrugerea totală a regiunii de la poalele Bucegilor. 

Vă rugăm, țineți cont și de faptul că CFR Infrastructură primește bani de la bugetul statului pentru a menține funcțională calea ferată. Acele porțiuni abandonate de operatorii de transport feroviar ajung, în scurt timp, la fier vechi, iar activele CFR Infrastructură ajung să se vândă la licitație, de obicei la prețuri derizorii, de până la câteva sute de euro.

Vă rugăm, țineți cont și de faptul că ruta Pietroșița-Târgoviște este declarată secție neinteroperabilă, iar până la finalul anului există un contract prin care CFR Călători și Transferoviar Călători ar trebui să asigure circulația trenurilor, însă totul se va sista pe 15 decembrie. În contractul pe 2020 nu mai apare ruta Feni-Pietrosita pe lista de serviciu public, astfel încât zona de nord a județului Dâmbovița va fi perfect izolată, deși aici încă s-ar mai putea face turism, la poalele Bucegilor!”

Întregul material al petiției, poate fi regăsit aici 

Articolul precedentA fost „jale” pe DN 7. Și în Dâmbovița circulația a fost întreruptă din cauza unui accident. În Argeș un bărbat a decedat
Articolul următorUrmărire cu focuri de armă, după ce un tânăr (21 de ani) nu a oprit la semnalul polițiștilor. Bărbatul a fost reținut, după ce a abandonat mașina