Liberalii dâmbovițeni au reacționat după ce ministrul justiției, Tudorel Toader, a anunțat cele două OUG ce modifică legile justiției. PNL Dâmbovița îl acuză pe Liviu Dragnea că este în spatele acestor acte, iar scopul final al președintelui PSD este de a scăpa de acuzațiile din dosarul „Tel Drum” și deasemenea de a își crea propria DNA.

Reacția PNL Dâmbovița vine după ce, prin ordonanțe de urgență, ministrul Justiței a modificat unele dintre prevederile Legilor justiției. Mai precis, Introducerea alin. (6) din art. art. 88 ind.1 din Legea nr.304/2004 și  Dispozițiile art. 14 pct. 6 care instituie atribuția Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție.

Liberalii dâmbovițeni spun că, prin aceste modificări, Liviu Dragnea își face practic propria DNA. Postarea a fost făcută pe pagina de facebook a partidului.

„Liviu Dragnea și-a făcut propria DNA – adică Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie – pentru a scăpa de dosarul “Tel Drum”! De 3 ori a încercat această instituție – aflată la cheremul lui Liviu Dragnea, urmărit penal pentru constituire de grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni referitoare la fraudare de fonduri – să preia dosarul “Tel Drum”. Presiunile la care sunt supuse instituțiile din România sunt enorme, iar miza este una singură: Liviu Dragnea nu trebuie să meargă la închisoare!

❗️ Cu fiecare acțiune împotriva justiției, guvernul PSD-ALDE expune România riscului activării Articolului 7 din Tratatul UE împotriva României și care poate duce, în cele din urmă, la suspendarea dreptului de vot al României în Consiliul Uniunii Europene!”

Se spune în postarea PNL Dâmbovița.