Atenţionarea cod galben pentru regiunile sudice, estice şi centrale ale României a intrat în vigoare duminică seară. Chiar dacă a nins aproape toată noaptea, nu s-au înregistrat probleme pe drumurile din Dâmbovița.

Potrivit Poliției, în județul Dâmbovița se circulă în condiții de iarnă. Carosabilul este umed iar șoferii trebuie să manifeste atenție sportivă. De asemenea, oamenii legii le recomandă șoferilor să nu plece la drum fără a avea montate cauciurile de iarnă.

Ninsoarea a cuprins România

Codul galben va fi valabil în intervalul: 18 noiembrie, ora 22.00 – 19 noiembrie, ora 10.00.
Fenomene vizate sunt precipitații în general moderate cantitativ – ninsori, apoi lapoviță și ploaie, în zone afectate: Oltenia, vestul, centrul și nordul Munteniei, anunță ANM.

În intervalul vizat vor fi precipitații în general moderate cantitativ, la început mai ales sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă, iar în dimineața zilei de luni, 19 noiembrie, treptat ninsorile se vor transforma în lapoviță și ploaie. Temporar vântul va avea unele intensificări cu viteze în general de 40…50 km/h.

În intervalul menționat ca fi cod galben de ninsori în general moderate și strat de zăpadă, în zonele: Carpații Meridionali și Orientali, Munții Banatului, Moldova, estul și sudul Transilvaniei.

Pe parcursul zilei de luni (19 noiembrie) temporar va ninge în general moderat cantitativ și se va depune strat de zăpadă local mai consistent.

Vor fi intervale de timp în care vântul va avea intensificări cu rafale ce vor atinge în medie 45…55 km/h, în special în sudul Moldovei.

În Dobrogea, estul și nord-estul Munteniei vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală de 55-75 km/h. Vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie, iar cantitățile de apă vor depăși local 30 l/mp, potrivit meteorologilor ANM.

Articolul precedentCurtea Domnească a dus Ia Românească la târgul de carte Gaudeamus
Articolul următorSpitalul Târgoviște, plângere împotriva scandalagiilor care au rănit un paznic şi au spart geamurile de la UPU