Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) au anunțat, luni seară, că declanşează seria protestelor, constând iniţial în manifestări de stradă.

Sindicaliştii reclamă „deficitul de personal nemaiîntâlnit până în prezent în M.A.I, când, pentru prima dată, în şcolile de agenţi de poliţie, după etapa verificării cunoştinţelor, au rămas 0,57 candidaţi/loc”.

De asemenea, sindicaliştii susţin că examinarile medicale vor reduce şi mai mult numărul de candidaţi rămaşi în cursă.

„Astfel, în urma consultării celor 74 de organizaţii SNPPC din ţară (poliţie, poliţie de frontieră şi poliţie imigrări), SNPPC a luat decizia organizării de mişcări sindicale având 2 revendicări principale:

– Aplicarea în integralitate a Legii 153/2017 pentru întreaga familie ocupaţională Apărare, Ordine Publică şi Securitate Naţională începând cu 01.07.2023.

– Scoaterea Legii 223/2015 din PNRR. Nu suntem de acord cu modificările propuse la Legea 223/2015 în Senat şi nici cu noile amendamente propuse la Camera Deputaţilor”, au mai transmis sindicaliştii.

Sindicaliştii anunţă proteste la sediile MAI – Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerului Muncii, în zilele de 6, 7 şi 8 iunie 2023, între orele 11.00-14.00, manifestările urmând a fi extinse la Guvern, Comisia Europeană (sediul din Bucureşti) şi Camera Deputaţilor.

„Atragem atenţia guvernanţilor că, în cazul în care solicitările noastre nu vor fi soluţionate, vom trece la proteste masive, inclusiv la blocarea sistemului”, au mai transmis sindicaliştii.

Articolul precedentAlexandra Păcuraru: „Cine pierde și cine câștigă din prelungirea unei asemenea greve?”
Articolul următorTânăr din Prahova, cercetat pentru că ar fi participat la o serie de furturi petrecute în Târgoviște