Joi, 18 iulie, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Raciu au identificat principalii bănuiți de furtul unor bunuri dintr-un autovehicul, în persoana a doi bărbați de 34 și 27 de ani, din localitate.
„În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că, în noaptea de 13-14 martie a.c., aceștia ar fi sustras doi acumulatori auto și o roată de rezervă dintr-un autovehicul care era parcat pe raza localității Raciu. Față de cei doi, polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat”, se arată într-un comunicat al IPJ Dâmbovița.
Pentru prevenirea furturilor din autovehicule, polițiștii vă recomandă:
-Parcați autovehiculele în locuri bine iluminate, în zone unde pot fi observate în permanență de către proprietari, nu în locuri dosnice sau izolate din punct de vedere al traficului.
-Închideţi complet toate geamurile! Un singur geam lăsat întredeschis poate să anuleze toate măsurile de precauţie luate!
-La coborâre scoateți cheia din contact şi asiguraţi autovehiculul, chiar dacă veţi lipsi pentru un timp foarte scurt.
-Montaţi-vă un sistem de alarmă performant şi nu uitaţi să îl activaţi! De asemenea, asiguraţi-vă că portierele s-au închis atunci când părăsiţi maşina, chiar dacă aveţi impresia că telecomanda a activat închiderea.
-Nu vă lăsaţi la vedere diferite bunuri de valoare.
-Inscripţionaţi numărul de înmatriculare al vehiculului pe obiecte uşor demontabile (oglinzi exterioare, baterii, casetofoane). În cazul sustragerii, acestea vor fi mai greu de valorificat, deci mai puţin tentante.
-În cazul în care sunteţi victime sau martorii unr astfel de infracţiuni, sesizaţi poliția prin numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112!
Articolul precedentPrevenție în stradă. Polițiștii le-au explicat oamenilor cum să nu devină victime ale infractorilor
Articolul următorSuporter al Chindiei, transportat cu ambulanța la spital