Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” Dâmbovița va desfășura în perioada 26 – 27 iunie, un exerciţiu pentru gestionarea unei situații de urgență generată de cutremur de 7,1 grade pe scara Richter în municipiul Târgovişte.
Obiectivele acestui exerciţiu sunt consolidarea, dezvoltarea şi integrarea capacităţilor operaţionale, capabilităţilor şi resurselor autorităţilor, instituţiilor şi organizaţiilor care compun sistemul de management judeţean şi local al situaţiilor de urgenţă, antrenamentul forţelor de intervenţie pentru realizarea reacției așteptate la astfel de evenimente majore, evaluarea stadiului pregătirii resurselor de intervenţie destinate gestionării situaţiilor de urgenţă asociate seismului, eficientizarea fluxului informaţional decizional, viabilitatea măsurilor stabilite în Planul județean de intervenție la seism, realizarea unei bune cooperări între forţele participante”, se arată într-un comunicat al ISU Dâmbovița.
Situaţia tactică presupune producerea unui cutremur de 7,1 grade pe scara Richter, care afectează clădiri administrative, clădiri de locuit și operatori economici din Târgovişte.
„Cea mai afectată zonă este cartierul Aleea Trandafirilor unde sunt mai multe blocuri de locuinţe care prezintă fisuri la nivelul structurii de rezistenţă, pereţii laterali dărâmaţi, scări interioare impracticabile, rezultînd şi victime în rîndul populaţiei. Se impune evacuarea persoanelor afectate şi constituirea taberei de sinistraţi. De asemenea, în urma seismului, a fost afectat şi un operator economic din mun.Târgovişte, existând pericolul producerii unei explozii. Atenţionăm cetăţenii aflaţi în zonele respective să nu intre în panică, să rămână calmi și să respecte indicaţiile autorităţilor, fiind vorba despre un exerciţiu”, se mai arată în document.
Articolul precedentAtenție!Nu intrați în panică, simulare de cutremur la Târgoviște
Articolul următorAccient pe Dn 7. Pieton spulberat de o mașină, în Titu