11 sedii ale ISU, din județul Dâmbovița, își vor deschide porțile, pentru populație pentru două zile. Acțiunea este una de informare cu privire la dezastre naturale și pericolele prezentate de acestea. Astfel, conform unei comunicări de presă:

Cu ocazia Zilei Internaţionale pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” Dâmboviţa organizează în zilele de 12 şi 13 octombrie 2018, în intervalul orar 10:00 – 14:00, Ziua Porţilor Deschise  şi puncte de informare preventivă în toate subunităţile de intervenţie din judeţ (Detaşamentele de Pompieri din Târgovişte, Pucioasa, Moreni, Titu şi Găeşti şi Gărzile de Intervenţie din Voineşti, Fieni, Corneşti, Răcari, Potlogi şi Vişina). Cu această ocazie, se vor desfăşura activităţi de informare a cetăţenilor privind riscurile generatoare de dezastre naturale, regulile de comportare în momentul producerii acestora, precum şi prezentarea mijloacelor de intervenţie în caz de dezastre şi modul de utilizare al acestora.”

În Dâmboviţa riscurile naturale, cu care populația s-a confruntat în trecut, sunt reprezentate de fenomene meteorologice periculoase (furtuni, inundaţii, secetă, îngheţ) şi fenomene distructive de origine geologică (alunecări de teren şi cutremure de pământ).

 Statistica din ultimul deceniu arată că numărul total de calamităţi naturale, inclusiv cele hidrometeorologice, sunt în creștere atât ca frecvență, cât și în intensitate. Astfel de  fenomene meteorologice duc la creșterea numărului de victime, dar și la pagube materiale semnificative.

Articolul precedentCaz tulburător! Bărbat acuzat de viol,asupra unui minor de opt ani.Este posibil sa fie propriul său copil
Articolul următorUp-date: Greva în transportul local, din Târgoviște, continuă. Fără legătură cu greva transportatorilor de la nivel național