Pericol de viituri pe mai multe râuri din nord-vestul țării. Hidrologii au emis un Cod portocaliu ce rămâne în vigoare duminică până la miezul nopții, pe lângă un Cod galben de viituri, valabil până marți, 5 decembrie.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, duminică, o atenţionare Cod portocaliu de viituri, valabilă până duminică la miezul nopţii pe râuri din judeţul Satu Mare, precum şi un Cod galben de viituri, valabil până marţi, pe râuri din bazinele hidrografice din judeţele Satu Mare şi Bihor. 

Avertizarea a fost transmisă către: Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională „Apele Române”, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, Hidroelectrica S.A., Administraţiile Bazinale de Apă Someş-Tisa, Crişuri, Mureş.

Potrivit atenționării de Cod portocaliu, valabilă în perioada 3 decembrie, ora 12:00 – 3 decembrie, ora 24:00, vor fi creşteri importante de debite şi de niveluri, ca urmare a propagării viiturilor formate în amonte, cu posibile depăşiri ale Cotelor de apărare, pe râurile: Tur – sectorul aval de Acumularea Călineşti Oaş (sector îndiguit – judeţul Satu Mare) şi Crasna – pe sector aval S.H. Craidorolţ (sector îndiguit – judeţul Satu Mare).

Hidrologii precizează că a fost emisă și o atenționare de Cod galben de viituri până marți, pe râuri din nord-vestul și nord-estul țării.

În intervalul 3 decembrie, ora 12:00 – 5 decembrie, ora 09:00, a intrat în vigoare o atenţionare Cod galben de viituri, pe râurile din bazinele hidrografice: Tur (judeţul Satu Mare), Crasna – pe sector aval S.H. Craidorolt (judeţul Satu Mare) şi Barcău – curs inferior (judeţul Bihor).

HARTA AFECTATĂ DE VIITURILE ANUNȚATE DE HIDROLOGI

Articolul precedentRomânii, forțați să strângă bani o viață ca să nu facă foamea la pensie
Articolul următorMinistrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu: „Vârsta de pensionare nu va crește în România, dacă e legată de speranța de viață”