Prefectura Dâmbovița a precizat că până la ora actuală nu au existat probleme de securitate în ceea ce priveşte integritatea buletinelor de vot pentru alegerile europarlamentare din 26 mai.
Prefectul judeţului Dâmboviţa, Antonel Jîjîie, a declarat că până la ora actuală nu au existat probleme de securitate în ceea ce priveşte integritatea buletinelor de vot, deoarece distribuirea lor a fost făcută cu foarte multă atenţie.

„Transportul buletinelor de vot se va desfăşura în deplină siguranţă. Acestea sunt tipărite de Monitorul Oficial. Noi le vom lua de la Bucureşti, însoţiţi de echipajele Jandarmeriei Române, vor fi aduse la Consiliul Judeţean, unde vor fi ţinute timp de o săptămână, iar în preziua alegerilor le vom distribui Biroului Electoral Judeţean, după aceea vor fi trimise către primarii localităţilor din judeţ. La rândul lor, primarii le vor distribui în preziua alegerilor către fiecare secţie de votare din localităţile pe care le conduc. Bineînţeles, secţiile de votare vor fi luate în pază de Ministerul de interne. Există o evidenţă foarte strictă în materia asta, nimeni nu-şi permite să greşească pentru că se poate considera infracţiune. De aceea, noi suntem foarte atenţi la modul în care le distribuim, în aşa fel încât alegerile să fie corecte şi desfăşurate conform prevederilor legale”, a declarat Antonel Jîjîie, prefectul judeţului Dâmboviţa.

În perioada 23-26 mai 2019, cetățenii din statele membre UE vor alege, prin vot direct, noul Parlament European. Potrivit HG nr. 80/2019, alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European se vor desfășura duminică, 26 mai 2019. Aceasta este a patra oară, de la aderarea României la Uniunea Europeană, când  sunt organizate în România alegeri pentru Parlamentul European (scrutinele anterioare au avut loc în noiembrie 2007, iunie 2009 și mai 2014).
În 17 aprilie se va stabili, prin tragere la sorți, ordinea pe buletinele de vot a partidelor.
Campania electorală pentru alegerile europarlamentare începe în 27 aprilie și se încheie în 25 mai, la ora 7.00
Articolul precedentTargetul ALDE pentru alegerile din 26 mai – câștigarea a 5 mandate de europarlamentar
Articolul următorChindia câștigă cu ACS Poli Timișoara și revine pe loc promovabil