Angajații din 33 de prefecturi din țară intră în grevă de avertisment joi, 10 februarie. Sunt nemulțumiți de salarizare și de faptul că sunt încadrați cu funcții teritoriale și nu de stat.
 
Funcționarii publici și alți angajați din 33 de prefecturi intră în grevă de avertisment joi, 10 februarie. Aceștia vor opri activitatea timp de o oră.
 
„Solicităm modificarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice și trecerea personalului angajat în prefecturi din categoria funcțiilor teritoriale în cea a funcțiilor de stat. Considerăm că salarizarea personalului din cadrul instituțiilor prefectului ar trebui să fie la nivelul funcțiilor publice de stat, având în vedere că instituția prefectului este un organ de control al activității autorităților publice locale și de conducere a serviciilor publice deconcentrate. În prezent, un funcționar public din instituția prefectului are un salariu mult mai mic decât un funcționar public din consiliul județean, primării și servicii publice deconcentrate. Funcțiile publice din instituțiile prefectului ar trebui să fie asimilate funcțiilor publice de stat, întrucât în desfășurarea activității lor, funcționarii publici reprezintă, și apără, interesele statului, fapt prevăzut de Constituția României”, transmit aceștia.

Greva de avertisment este inițiată de Sindicatul „Egalitatea”, care reprezintă Instituțiile Prefectului din 33 de județe ale țării: Arad, Argeș, Bacău, Brașov, Bistrița-Năsăud, București, Buzău, Caraș Severin, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vaslui și Vrancea.

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedentMașină răsturnată în Dâmbovița! Două persoane rănite și un stâlp distrus
Articolul următorLegile Puterii, ora 20:50 – Gabriela Firea: cum vor fi protejați copiii și vârstnicii de sărăcie?