Benzina și motorina se scumpesc pe zi ce trece! Prețul carburanților se apropie cu viteză de pragul de 8 lei pe litru. Dacă facem o comparație între luna această și luna trecută, prețul mediu al unui litru de benzină s-a majorat cu peste 4 la sută.

Pentru un plin de 50 de litri, plătim chiar și 15 lei în plus. Toate aceste scumpiri se reflectă și în prețul alimentelor din supermarketuri. 

Primii afectați de scumpiri sunt transportatorii, însă într-un final, cei care suferă sunt românii de rând. Companiile care cară marfă plătesc mai mult pentru carburanți, iar prețul produselor de pe rafturile magazinelor va crește.

La o benzinărie din Capitală, un litru de motorină standard costă 7 lei și 57 de bani, iar pentru un litru de benzină standard plătim nu mai puțin de 7 lei și 51 de bani.

Afectați de scumpiri sunt și taximetriștii. Mulți dintre ei au renunțat să mai alimenteze cu benzină sau motorină și fac acum plinul cu gaz, care este mai ieftin.

Reporter: – Cum vi se par prețurile carburanților?

Șofer: – Scump, foarte scump. Sincer, nu prea fac plinul. Fac plinul la gaz. La benzină, 10 litri 15 litri, asta este, dacă noi circulăm pe gaz.

Reporter: – Din cauza prețurilor?

Șofer: – Din cauza prețurilor, categoric. Să faci un plin de benzină. Totul se scumpește.” a declarat un șofer din București.

Românii sunt dezamăgiți de politicieni. Oamenii se plâng că guvernanții nu văd realitatea cu care se confruntă în fiecare zi.

 
 
 

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentMiron Mitrea: „Cîrstoiu este susținut de o forță politică venită din zona lui Băsescu”
Articolul următorMinistrul Muncii: „Pensiile vor crește în fiecare an de acum!”. Cererile de recalculare nu sunt necesare