Localnici din Pucioasa au fost îngroziți de cazul minorei de14 ani, abuzată sexual de un bărbat de 44 de ani, șofer pe microbuzul școlar, om de încredere al administrației locale, până acum.
Din cauza rănilor provocate, fata a suferit o gemoragie puternică și a fost la un pas de moarte, dacă nu ar fi fost găsită la timp de un paznic.
Deși eleva nu beneficia de transport școlar, fiind în clasa a IX-a, în foarte scurt timp, pentru liniștea copiilor și a părinților, primăria va monta camere video pentru a monitoriza activitatea atât în interiorul microbuzelor, cât și în exteriorul acestora.
De asemenea, se vor solicita testări psihologice suplimentare atât pentru șoferii primăriei Pucioasa (șoferul în culpă – potrivit comunicatului de presă – avea toate testele medicale specifice activității de transport la zi, inclusiv aviz psihologic), cât și pentru șoferii de la SC Nord Trans, firma ce completează programul de transport școlar.
Comunicat al Primăriei Pucioasa
„Faptul că un angajat al instituției noastre, ce avea ca principală atribuție în fișa postului transportul în siguranță al copiilor noștri, a fost autorul unui gest incalificabil, pune Primăria Pucioasa într-o situație total neplăcută.
Cu toate că este un moment foarte dificil eu vă îndemn pe toți să ne păstrăm calmul și să nu lăsăm ca suspiciunea să planeze asupra tuturor, asupra întregii activități de transport școlar.
În ciuda informațiilor care au circulat în presă vă pot spune faptul că evenimentul în sine nu a avut nicio legătură cu activitatea de transport școlar – eleva fiind în clasa a IX-a nici nu beneficia de transport școlar – însă, pentru liniștea dumneavoastră și a copiilor vă informăm faptul că în foarte scurt timp vom instala dispozitive de monitorizare GPS pe toate microbuzele, vom monta camere video pentru a monitoriza activitatea atât în interiorul microbuzelor, cât și în exteriorul acestora, vom solicita testări psihologice suplimentare atât pentru șoferii noștri (precizăm că șoferul în culpă avea toate testele medicale specifice activității de transport la zi, inclusiv aviz psihologic), cât și pentru șoferii de la SC Nord Trans, firma ce completează programul de transport școlar.
Deși niciodată nu au existat reclamații, plângeri ale părinților, copiilor sau cadrelor didactice legate de activitatea șoferilor noștri, facem un apel către toate elevele sau părinții acestora, care ar fi avut de suferit la un moment dat din cauza aceluiași conducător auto, să ne semnaleze dacă au existat cazuri similare, pentru a le pune la dispoziție un avocat în vederea elucidării cazului.
Conștienți de gravitatea faptei, vă rugăm ca măcar noi, simpli cetățeni și părinți, să avem decență față de familiile celor implicați, să lăsăm justiția să facă dreptate”, se arată în comunicatul Primăriei Pucioasa.
Articolul precedentAtenţionare de călătorie emisă de MAE: Croaţia – coduri roşu, portocaliu şi galben privind intensificări ale vântului
Articolul următorRecomandări ale polițiștilor. Cum trebuie să se comporte șoferii pe vreme rea