Primăria Târgoviște a încheiat procesul de preluare a serviciului public de transport în comun,la nivelul orașului, de la societatea ce deținea acest serviciu. Cu 38 de autobuze vechi, funcționând cu motorină, și o licitație pentru 28 de autobuze noi hibrid, administrația publică promite că transportul public va deveni unul civilizat.

Într-o ședință de consiliu local, de urgență, CLM Târgoviște a aprobat astăzi (15.02.2019) preluarea în totalitate a seviciului public de transport persoane, de la societatate (AITT) ce deținea în gestiune , de nouă ani, acest serviciu. Preluarea făcută prin intermediul unui nou înființate societăți a Primăriei Târgoviște, SC Servicii Publice Municipale Târgoviște SRL, a presupus mai multe despăgubiri acordate fostului operator pentru servicul de transport public de presoane la nivelul municipiului (detalii aici www.realitateadedambovita.net)

Edilul șef al localitățiii, Cristian Stan (foto-centru), a anunțat, într-o scurtă conferință de presă, ce a urmat ședinței de consiliu local, că administrația publică locală va depune astăzi (15.02.2019) în SICAP (sistemul electronic de achiziții publice) un dosar pentru licitație în vederea achiziționării a 28 de autobuze noi (hibrid, electric-benzină). Suma totală ce urmează a fi cheltuită fiind de 52 de milioane de lei. Banii ar urma să fie accesați din fonduri europene, fiind depus un proiect în acest sens.

Până la momentul accesării fondurilor și al achiziționării noilor autobuze , transportul public de persoane din municipiul Târgoviște, va fi asigurat însă, ca și până acum, de autobuze (38 de autobuze) ce funcționează cu combustibil fosil (motorină), schimbându-se, începând cu data de 1 martie 2019, doar operatorul. În locul fostei societăți private (AITT), ce asigura acest serviciu, urmând ca transportul să fie asigurat de societatea primăriei Târgoviște.

Este posibil ca până la momentul în care pe străzile Târgoviștei vor circula doar așa numitele autobuze ecologice (hibrid) să treacă mai bine de 18 luni.

Articolul precedentCinci cutremure în România, în câteva ore. Unul dintre ele s-a produs în Dâmbovița
Articolul următorDâmbovița are doi foști parlamentari în comitetul de coordonare al PRO România