În comuna Corbii Mari din Dâmbovița a fost confirmat primul caz de coronavirus din județul Dâmbovița, în urma cu câteva zile. Primarul localitații, Ionuț Bănică, a fost cel care a confirmat existența primului caz. Într-o conferință de presă on-line, ce a avut loc astăzi, 26 martie, edilul șef de la Corbii Mari a anunțat că a fost informat, de către rudele primului caz din Dâmbovița, infectat cu coronavirus, că si o a doua persoană, ce a fost contact direct cu cel infectat, a fost confirmată pozitiv, la infecția cu coronavirus.

Sursa foto-Ionuț Bănică, facebook

În cadrul unei conferințe de presa on line, a celor de la PSD Dâmbovița, edilul șef al primariei Corbii Mari, Ionuț Bănică, a declarat:

” Noi avem în localitate la momentul actual 106 persoane izolate la domiciliu, dupa primul caz de coronavirus din Dâmbovița ( n.m. un bărbat ce s-a infectat la un centru de dializă privat, din București,în urmă cu aproape o saptamână). 4 persoane sunt în carantină. Au fost testate pentru coronavirus. Două persoane au iesit negativ, pentru o alta se repetă testul, iar cel de-al patrul test a iesit pozitiv, dupa cum mi-au transmis rudele celui infectat si confirmat cu coronavirus. Nu am o confirmare oficială.”

„În Corbii Mari am decis măsuri suplimentare de protecție si prevenție a răspândirii coronavirusului, după ce primul caz de infecție din Dâmbovița a fost confirmat în localitatea Corbii Mari. Agenții economici din localitate nu mai au voie sa vândă decât la ghișeu, nemaifiind permis accesul în magazin, pentru clienți. Am recomandat deasemenea ca agenții econmici să nu mai vândă decât pâine ambalată. Deasemnea, statiile peco de pe raza localitatii, au un program redus de lucru cu publicul (7-13 și 15-19) în restul perioadei de program fiind făcuta dezinfecție.”

A spus edilul comunei Corbii Mari, Ionuț Bănică.

Articolul precedent45 de tone de echipament medical au ajuns pe Aeroportul Otopeni VIDEO
Articolul următor123 de cazuri noi confirmate cu COVID 19,în România. Crește si numărul românilor infectați peste hotare