Edilul șef din orașul dâmbovițean Pucioasa, Constantin Ana, vrea  să pună angajații Primăriei să taie toate cablurile de date, supraterane, din oraș. Edilul spune că a ajuns la acestă variantă pentru că a fost ignorat, de societățile ce dețin aceste de cabluri, când le-a propus să ajungă la o variantă de trecere în subteran a respectivelor cabluri.

Constantin Ana (foto) „amenință” societățile deținătoare de cabluri de date supraterane, printr-o postare pe pagina personală de facebook.

„Pe toti furnizorii i-am rugat, oficial, in mai multe randuri, timp de un an si jumatate, sa isi marcheze cablurile, sa renunte la cele nefolosite si sa gasim impreuna o solutie pentru introducerea lor in tubulaturi subterane!Termenul acordat de noi pentru acest lucru, inca din 2017, a fost 01 ianuarie 2019!!!Spre dezamagirea mea, niciunul dintre cei 6 furnizori nu a dat curs solicitarilor noastre, neschitand macar o intentie!In conditiile date, tinand cont si de faptul ca niciun operator nu are autorizatie din partea primariei pentru lucrarile efectuate pe acesti stalpi, nu vad decat o solutie:Dupa inca o instiintare, vom trece la taierea acestor cabluri!

A scris Constantin Ana.

De fapt, amenințarea este puțin probabil să fie pusă în practică. Trecerea în subteran a cablurilor de date, peste tot, s-a făcut după ce, în prealabil, a fost emisă o hotărâre de Consiliu Local care să prevadă acest lucru. Legea prevede obligativitatea construirii acestor rețele în subteran, doar din anul 2011, nefiind stabilită o regulă pentru cele ce, anterior acestei date, erau deja amplaste.

Marea miză o constituie banii pe care societățile deținătoare de astfel de cabluri îi plătesc, momentan, către „Electrica”, pentru închirierea stâlpilor. În eventualitatea trecerii în subteran, a acestor rețele, Primăriile (deținătoare ale domeniului public) ar percepe o taxă pentru „găzduirea” rețelelor. În cele mai multe locuri chiar primăriile au fost cele care au construit astfel rețele subterane pentru cabluri de date. Nu este și cazul la Pucioasa.

Foto articol- cabluri supraterane Pucioasa, ianuarie 2019

Sursa fotofacebook Constantin Ana, primar oraș Pucioasa

Articolul precedentFoto| Deși puțini, tot n-au rezistat „tentației” de a se buluci, pentru a lua apă sfințită, la Târgoviște
Articolul următorAccident pe DN 72, provocat de un șofer care circula pe contrasens