Sunt probleme majore la reabilitarea stadionului „Eugen Popescu” din Târgoviște. Proiectul de reabilitare, al cărui beneficiar este primăria Târgoviște, este oprit momentan, pentru că a fost reziliat contractul cu firma ce asigura proiectarea și asistența tehnică a lucrărilor. Decizia vine ca urmare a faptului că tribuna I a stadionului nu va putea fi reabilitată, așa cum se prevăzuse inițial.

Stadion „Eugen Popescu” Târgoviște (arhivă)

Istoric

Proiectul de reabilitare a stadionului de la Târgoviște a demarat în debutul lunii iulie 2019, iar autoritățile spuneau atunci că noua arenă va fi gata până la începutul verii 2020. Toată investiția de reabilitare este finanțată din fonduri proprii, de administrația locală târgovișteană, iar scopul este ca echipa locală de fotbal, Chindia Târgoviște, să se poată întoarce să evolueaze acasă, în liga I de fobal. Momentan, echipa locală, în lipsa unui stadion ce să corespundă exigențelor din liga I de fotbal, evoluează pe stadionul „Ilie Oană” din Ploiești.

Imagine

Imagine

Foto- Lucrări reabilitare Eugen Popescu (decembrie 2019)

Lucrările de reabilitare (vezi foto articol) au fost stopate însă, începând din 13 decembrie 2019, asta pentru că administrația locală a decis să rezilieze contractul cu firma ce asigura proiectarea și asistența tehnică a lucrărilor.(vezi facsimil decizie)

Imagine

Motivul real al rezilierii contractului este că, în timpul lucrărilor de reabilitare, s-a constat că soluția tehnică pentru reabilitarea tribunei I a stadionului (ce ar urma să devină tribuna a II-a, la finalizarea noului proiect) nu mai poate fi pusă în aplicare. Tribuna I, cel mai probabil , trebuind a fi demolată, la rândul său, pentru a putea fi construită una nouă ce să corespundă normelor de siguranță.

Situație actuală

În actualele condiții de uzură (gradenele de beton prezintă segregări mari, ce au dus la coroziunea armăturilor, iar în unele locuri a fost constată „dizolvarea betonului”) orice reabilitare ar însemna un risca ca în viitorul apropiat tribuna să o ia la vale (plăcile de beton sunt fixate, prin stâlpi cu beton dizolvat, direct pe pâmânt).

Imagine

Tribuna I (cu probleme) stadion „Eugen Popescu”, Târgoviște (foto arhivă)

În aceste condiții,odată ce contractul a fost reziliat, cu deja fostul proiectant, a fost întocmit un caiet de sarcini pentru un nou contract de achiziție publică servicii de proiectare (completare proiect tehnic și DE) și asistență tehnică privind obiectivul „Reabilitare și modernizare stadion „Eugen Popescu” din Târgoviște”. Un proiectant ce ar trebui să supervizeze lucrările, ce vor include și o soluție tehnică pentru reabilitarea tribunei I, de o reconstrucție totală a acesteia (după demolare) neputând fi vorba, din considerente financiare. Costurile lucrării ar exploda pur și simplu, în cazul acestei variante.

Până la finalizarea dilemei lucrările au fost oprite.

Articolul precedent„Anul 2020” a început deja, în tenisul feminin. Sorana Cîrstea a reușit prima victorie
Articolul următorBărbat de 41 de ani, reținut pentru tentativă de omor, la Târgoviște