Contractele de locaţiune încheiate prin înscris sub semnătură privată de persoanele fizice sau juridice pot fi înregistrate la organele fiscale centrale din subordinea ANAF.

Organul fiscal central competent este:

a) organul fiscal central în a cărui evidenţă locatorul este înregistrat ca plătitor de impozite, taxe şi contribuţii;

b) organul fiscal central în a cărui rază teritorială locatorul, persoană fizică rezidentă, are domiciliul fiscal, potrivit legii;

c) organul fiscal în a cărui rază teritorială se află bunul care face obiectul contractului de locaţiune – în cazul persoanelor fizice nerezidente.

„Pentru înregistrarea contractului de locaţiune, locatorul depune „Cererea de înregistrare a contractelor de locaţiune” însoţită de o copie a contractului de locaţiune. Conformitatea cu originalul a copiei se efectueazã de către locator prin înscrierea menţiunii „conform cu originalul” şi prin semnătura acestuia. Cererea se completează în două exemplare, din care originalul se depune la organul fiscal competent, iar copia se păstreazã de către locator. Cererea, însoţită de copia contractului de locaţiune, se depune direct la registratura organului fiscal central competent sau prin mijloace electronice de transmitere la distanţă”, se arată într-un comunicat al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Dâmboviţa.

Modificarea sau încetarea contractului de locaţiune pot fi înregistrate de locator la organul fiscal central competent, prin depunerea cererii, având bifată în formular căsuţa „Modificare” sau „Încetare”, după caz, însoţită de documentele justificative.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REALITATEADEDAMBOVITA.NET pe FACEBOOK

Articolul precedentÎn baza de date a AJOFM Dâmboviţa sunt înregistrate 367 de locuri de muncă
Articolul următorCazul bebelușului sugrumat de profesoară: cadrul didactic a ajuns la Psihiatrie