Autoritățile județene dâmbovițene si reprezentații Centrului de Cercetare, Proiectare, Execuție și Consulting din cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București, au semnat astăzi, 13 februarie, un protocol de colaborare pentru elaborarea  proiectului de amenajare a stațiunii turistice de interes național Padina – Peștera.  Evenimentul a avut loc chiar la munte, la 1600 de metri altitudine în sigurul hotel existent momentan în stațiune.

Foto-Zona Padina Peștera

După avizarea notei conceptuale se va face masterplanul stațiunii și se va elabora Planul Urbanistic Zonal (PUZ). Concomitent cu aceste trei etape, se elaborează studiile de teren (studiile de altimetrie, geotehnic și de inundabilitate) și documentațiile și studiile necesare în vederea obținerii avizelor și acordurilor necesare – pentru realizarea documentației de urbanism. Acestea vor fi emise de Agenția pentru Protecția Mediului, Apele Române, Parcul Natural Bucegi, Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ministerul Turismului și Academia Română.

Imagine

În paralel cu documentația de urbanism, în cadrul celor trei etape se elaborează studiile de soluție și studiile de fezabilitate pentru realizarea rețelelor edilitare (alimentare cu apă, canalizare, energie electrică, gaze naturale) și pentru realizarea căilor de circulație (rutieră și pietonală).

Declarații CJ DB

„Este încă un pas pe care instituția pe care o reprezint îl face privind viziunea referitoare la dezvoltarea Stațiunii Turistice de Interes Național Padina – Peștera. Am semnat contractul pentru nota conceptuală pentru pârtia de schi, l-am semnat și pe cel pentru studiul de fezabilitate și partea de proiectare pentru alimentarea cu gaze naturale a stațiunii, am semnat studiul pentru alimentarea cu apă și pentru viitoarele rețele, stații de epurare, suntem foarte aproape și cu studiul de soluție legat de alimentarea cu energie electrică și avem alte câteva studii în derulare, cum ar fi cel de altimetrie”. A declarat președintele CJ Dâmbovița, Alexandru Oprea.

Declarații arhitecți

Rectorul Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București,  prof. dr. arh. Marian Moiceanu:

„Se va face o integrare a tuturor criteriilor și determinărilor de zonă, în armonie, astfel încât vom face lucrurile fără o intervenție brutală, în deplină cunoștință. Îmi doresc ca ceea ce vom fundamenta noi, acest concept, să stea la baza unor direcții viitoare, care să ducă la o dezvoltare controlată, fără contradicții cu natura, cu alte județe sau cu regimul juridic.”

Valentin Calcan, președintele Camerei de Comerț și Industrie Dâmbovița, a spus că acest proiect este unul „ Sunteți într-adevăr sub lumina multor reflectoare, dar și a istoriei, pentru că, aici, vorbim despre o zonă deosebită, la poalele Vârfului Omul; noi, aici, în stațiune avem și Babele și Sfinxul și Lacul Bolboci și Peștera Ialomiței, minuni ale naturii (…) și așteptăm cu toții să se întâmple – stațiunea turistică să devină realitate, pentru că, peste foarte puțin timp, pe 15 martie, vom împlini deja doi ani de când am fost atestați ca stațiune turistică de interes național, iar asta înseamnă că există destui investitori dornici să vină și să investească, dar așteaptă rezolvarea problemelor de infrastructură de PUZ, parte a acestui început care se întâmplă astăzi. Veți rămâne în istorie dacă veți face asta!”

Articolul precedentFemeie, aflată pe bicicletă, lovită de un autoturism. Șoferul a fugit de la locul accidentului
Articolul următorPieton accidentat când traversa prin loc nepermis, la Târgoviște