Inițiativă mai puțin obișnuită la PSD Dâmbovița. Conducerea partidului le propune tuturor primarilor acestei formațiuni politice, din județul Dămbovița, să adopte hotărări de consiliu local prin care artistului Tudor Gheorghe să îi fie conferit titlul de cetățean de onoare al localității.

Inițiativa a fost anunțată chiar astăzi, 30 ianuarie 2020, de unul dintre vicepreședinții PSD Dâmbovița, Radu Popa, ce a precizat ca inițiativa îi aparține lui si proaspatului ales în funcția de președinte al PSD Dâmbovița (în data de 19 ianuarie), deputatul Cornel Ștefan.

Imagine

Radu Popa, vicepreședinte PSD Dâmbovița

În justificarea demersului, Radu Popa a spus că s-a recurs la această variantă din cauza linșajului mediatic la care a fost supus artistul Tudor Gheorghe, după apariția spectacolului intitulat ”Degeaba 30”, un spectacol ce a fost difuzat de postul național de televiziune (TVR).

Imagine

Scrisoare integrală adresată primarilor PSD, din Dâmbovița, de conducerea partidului

”Considerăm că acordarea distincției ar fi justificată de talentul și profesionalismul domnului Tudor Gheorghe puse atât în slujba poeziei culte românești, a muzicii dar și a tetarului, pentru contribuția sa la dezvoltarea valorilor tradiționale, pentru promovarea lor în societate prin intermediul culturii, toate acestea fiind gesturi asumate și recunoscute de opinia publică națională.”

Se spune între altele,în scrisoarea ce a fost trmisă edililor șefi de la PSD, din Dâmbovița.

PSD are 68 de primari, din 89 de localități,în Dâmbovița, conform rezultatelor alegerilor locale din 2016.