Dr. Raed Arafat, secretar de stat în MAI, a declarat că măsuri de relaxare ar putea fi luate, de la 1 iunie, dacă rata de vaccinare a populației va atinge un prag care să permită acest lucru.

“Dacă mergem mai departe şi bine cu vaccinarea – deja sunt peste 5 milioane de doze administrate în ţară – dacă continuăm să administrăm vaccinul şi creşte procentul celor vaccinaţi până la 1 iunie, e clar că se poate începe discuţia despre introducerea unor măsuri de revenire cât mai aproape de normalitate”, a spus coordonatorul Departamentului pentru Situații de Urgență, într-o intervenție la Digi 24.

Potrivit acestuia, primele măsuri de relaxare ar putea fi luate când rata de vaccinare va ajunge la 30% din populație, iar unele suplimentare după ce 60% din populație va fi imunizată. Dr. Raed Arafat a mai arătat că măsurile vor fi luate treptat și autoritățile iau în calcul chiar ca ele să fie aplicate zonal. “E o variantă la care toată lumea se gândeşte. Aşa cum restricţiile sunt zonale, inclusiv unele măsuri de relaxare pot fi zonale, de ce nu? Trebuie însă discutat şi luată o decizie finală”, a spus Arafat, pentru sursa citată.

Potrivit datelor CNCAV, în prezent, 20,3% din populația României este vaccinată cel puțin cu o doză. Autoritățile speră ca, până la 1 iunie, cel puțin 5.000.000 de persoane să fie deja imunizate.

 

 

 

 

Articolul precedentNoi condiții pentru românii care vor să călătorească în Bulgaria
Articolul următorCancelaria Sfântului Sinod – Recomandări pentru bisericile ortodoxe pentru organizarea slujbelor de Paște