Pe parcursul zilei de ieri, polițiștii de la rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, sub coordonarea Direcției Rutiere și în colaborare cu efective de la Inspectoratele Județene de Poliție Prahova și Argeș, au acționat în județ. În cadrul activității, polițiștii au aplicat 384 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 168.640 de lei.

Din totalul sancțiunilor, 378 au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor O.U.G 195/2002 privind circulați pe drumurile publice, dintre care 197 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 94 pentru neportul centurii de siguranță.

Totodată, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 34 de permise de conducere, au retras 13 certificate de înmatriculare, un set de plăcuțe cu număr de înmatriculare și au dispus suspendarea dreptului de utilizarea în cazul unui vehicul.

Permisele de conducere au fost reținute pentru depășirea limitei legale de viteză cu peste 50km/h (26), depășirea neregulamentară (6) și nerespectarea dispozițiilor polițistului rutier (1).

Exemplu: Infracțiune la regimul rutier – La data de 3 august a.c., în jurul orei 23.51, polițiștii de la rutieră au oprit, pe drumul național 72, în localitatea Viișoara, un bărbat de 35 de ani, din localitatea Ungureni, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 107 km/h.

Întrucât exista suspiciunea că bărbatul s-ar afla sub influența unor substanțe psihoactive, acesta a fost condus la spital pentru prelevarea unor mostre biologice, rezultatul preliminar fiind pozitiv.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, faptă prevăzută de art. 336 din Codul Penal.

 * *

 

 

Sursa: Realitatea de Dambovita

Articolul precedentMamele ar putea primi tichete de 2.000 de lei pentru noul născut. Cine se încadrează
Articolul următorDâmbovița: Un copil și un adult au fost răniți într-un accident rutier. Ambii, transportați de urgență la spital