Mini-vacanța de Paște va readuce aglomerația pe șosele, în condițiile în care mulți au ales să-și petreacă sărbătorile la munte sau la mare. Centrul Infotrafic a lansat un set de recomandări pentru cei care se vor afla în trafic în această perioadă.

Pentru siguranța participanților la trafic, în condițiile intensificării deplasărilor către diversele destinații de petrecere a Sărbătorilor Pascale, Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române recomandă conducătorii auto să ia în considerare mai multe sfaturi.

Pe lista de recomandări figurează creșterea distanței de siguranță între vehicule, evitarea depășirilor riscante și planificarea cu atenție a traseului de parcurs și folosirea unor rute alternative.

Centrul Infotrafic recomandă manifestarea respectului față de ceilalți participanți la trafic, semnalizând orice intenție de schimbare a benzii de circulație sau a direcției, după o asigurare corespunzătoare, iar pe autostrăzi, semnalizarea din timp a intenţiei de schimbare a benzii de circulaţie și conducerea cu atenție sporită. Nu folosiți banda de urgență, este una dintre recomandările lansate de Centrul Infotrafic.

„Pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia şi să traverseze numai după ce sunt siguri că o pot face în siguranţă. Este recomandat să evite, pe cât posibil, folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă.

Informații în timp real despre restricțiile de trafic determinate de evenimente rutiere pot fi accesate de pe siteului oficial – www.politiaromana.ro – secțiunea INFOTRAFIC”, a anunțat Centrul Infotrafic.

Articolul precedentCultivatorii de cartofi vor putea primi sprijin financiar de 200 de euro pe hectar
Articolul următorDenumirea partidului politic pe care îl va înființa Cristian Rizea a fost înregistrată la ASP. „De astăzi rescriem istoria Republicii Moldova”