O nouă avertizare a fost emisă de meteorologi. După temperaturile caniculare, ce se vor înregistrat în ziua de 27 iunie, urmează un nou episod de furtuni, grindină și averse torențiale, în aproape toată țara.

Pentru județul Dâmbovița a fost emisă o avertizare de tip Cod Galben, pentru următoarele ore. Conform ANM:

Interval de valabilitate: 27 iunie, ora 20 – 28 iunie, ora 01

Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată

În intervalul menționat, în Dobrogea, local în Muntenia și Banat, precum și în nordul Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice, averse ce vor avea și caracter torențial și, posibil, grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp și izolat 35….40 l/mp.

În mai bine de jumătate de țară însă a fost instituit COD Portocaliu de furtună.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ
COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 27 iunie, ora 13 – 28 iunie, ora 01

Fenomene vizate: intensificări puternice ale vântului, vijelii, grindină, cantități de apă însemnate

La începutul intervalului în Moldova și Maramureș, apoi și în Transilvania, Crișana, local în Banat și nord-estul Munteniei, vor fi perioade în care vântul va avea intensificări puternice, cu rafale, în general, de 80…100 km/h, vor fi vijelii, frecvente descărcări electrice și averse torențiale. Îndeosebi în nord-vestul teritoriului se va semnala grindină de dimensiuni medii și mari, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și izolat 50…60 l/mp.

În Dâmbovița, pe parcursul zilei de 27 iunie temperaturile vor urca până la o maximă de 34 de grade Celsius (la umbră) urmând ca în următorul interval acestea să scadă, până la valori maximale de 26-28 de grade Celsius.

Articolul precedentÎn „război” cu insectele. Dezinsecție prelungită la Târgoviște
Articolul următorUrmărit internațional pentru furt, reținut la Buciumeni