Doar patru elevi din Dâmboviţa au reuşit să obţină media 10 pe linie.  Doi dintre ei sunt din Târgoviște iar alți doi au studiat la Găești și Moreni.
Primele rezultate ale Evaluării Naţionale au fost afişate, marţi, până la ora 12.00, iar elevii nemulţumiţi vor putea depune contestaţii, până la ora 20.00. S-au înscris 154.956 de absolvenţi ai clasei a VIII-a, conform situaţiei centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN). Rezultatele finale vor fi afişate în 29 iunie.
Elevii de 10:
1. DINU A. ANTONIA TEODORA – COLEGIUL NAȚIONAL ”CONSTANTIN CARABELLA” TÂRGOVIȘTE
2. FORAUSBERGER FE. TEODOR ANDREI – ȘCOALA GIMNAZIALĂ ”CORESI” TÂRGOVIȘTE
3. MANOLE DȘ. MEDEEA MARIA – COLEGIUL NAȚIONAL ”ION LUCA CARAGIALE” MORENI
4. MARINESCU PR. KARINA MARIA – ȘCOALA GIMNAZIALĂ ”ȘERBAN CIOCULESCU” GĂEȘTI 10.00
Media obţinută la Evaluarea Naţională (EN VIII) este un criteriu esenţial pentru admiterea în învăţământul liceal.
Evaluarea Naţională se desfăşoară, anual, într-o singură sesiune. Media generală obţinută în cadrul EN VIII are o pondere de 80% în calculul mediei pe baza căreia se realizează admiterea în clasa a IX-a.
În baza notei obţinute la evaluarea naţională, absolvenţii clasei a VIII-a îşi vor putea continua studiile în învăţământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri pentru toţi elevii care au finalizat ciclul gimnazial.
Articolul precedentVideo-Foto| Pornografie infantilă și exploatare de minori. Șapte suspecți reținuți în județele Argeș și Dâmbovița
Articolul următor„Distracţie şi voie bună” la clubul „Prietenii mei necuvântători” din cadrul Bibliotecii Județene