În perioada 17 – 23 aprilie 2023, conform Programului Operațiunilor Europene 2023 al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (ROADPOL), a fost desfășurată acțiunea Speed, destinată verificării respectării regimului legal de viteză.

.În acest context, polițiștii rutieri au acționat pentru obiectivele stabilite la nivel european, urmărind combaterea încălcării normelor legale privind viteza de deplasare.

În cadrul acțiunii, au fost controlate 46.163 de autovehicule și aplicate 24.995 de sancțiuni contravenționale, pentru încălcarea regimului legal de viteză, conform prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Totodată, au fost reținute 2.587 de permise de conducere pentru nerespectarea regimului legal de viteză, dintre care 2.341 pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime legale admise și 246 pentru depășirea cu mai mult de 70 km/h a vitezei maxime legale admise.

 

 

Articolul precedentDâmboviţa. Tânăr reținut după ce a vandalizat două mașini parcate și a distrus geamul unei uși de acces într-o sală de jocuri
Articolul următorProiect de lege pentru creșterea natalității și susținerea familiilor: TVA redus la 5% la produsele pentru copii