Vineri, 26 octombrie 2018, începând cu ora 09.00, la Muzeul de Istorie va avea loc un eveniment dedicat Zilei Naționale a României – 1 Decembrie.

Evenimentul este organizat de Colegiul Naţional “Constantin Cantacuzino” – Târgovişte, în parteneriat cu Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească”, Consiliul Județean Dâmbovița, Universitatea Valahia din Târgoviște, Societatea de Științe Istorice din România – Filiala Dâmbovița, și Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița.

„În prima parte a zilei se va organiza un concurs dedicat semnificației zilei de 1 Decembrie 1918. Acesta presupune participarea echipajelor provenite din unitățile liceale din județul Dâmbovița. Echipajele alcătuite din câte patru elevi vor răspunde întrebărilor ce vizează teme de istorie precum Războiul pentru întregirea naţională şi Marea Unire din 1918. În cea de-a doua parte a activității cadrele didactice și elevii vor participa la sesiunea de comunicări științifice găzduită, începând cu ora 11, de Universitatea Valahia din Târgoviște. Tot aici, concursul pentru elevi se va încheia la ora 13 cu premierea participanților și a câștigătorilor, Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” contribuind și în acest an substanțial la recompensarea elevilor”, se arată într-un comunicat al Curții Domenești.

Sunt înscrise în concurs opt echipaje din Municipiul Târgoviște și orașul Găești, coordonate de profesorii de istorie de la clasă.

Articolul precedentHALLOWEEN-ul, premieră pentru Teatrul Tony Bulandra
Articolul următorBeneficiarii ajutoarelor sociale pot pierde banii dacă refuză să muncească