Amenințarea războiului de la graniță a pus românii pe picior de plecare. Un român din doi s-a gândit să emigreze după declanşarea războiului din Ucraina, arata un sondaj realizat recent de una dintre cele mai mari platforme online de recrutare a fortei de munca. Primele ţări unde şi-ar căuta un job nou sunt Germania, Franţa şi Marea Britanie, mai arata sondajul. 

 

51% dintre români au luat în calcul să părăsească țara, în timp ce 12% aşteaptă să vadă cum evoluează conflictul Rusia-Ucraina. 11% sunt de părere că războiul nu ne va afecta pe noi, iar alţi 26% dintre respondenţi declară că nu vor părăsi țara indiferent de cum evoluează situaţia.

Participanţii la sondaj s-ar orienta către destinaţii precum: Germania, Franţa, Marea Britanie, Italia, Statele Unite sau Australia. Sondajul a fost efectuat în perioada 21 aprilie – 9 mai pe un eşantion de 1.054 utilizatori de internet din România. 

 

ROMÂNII, SPERIAȚI DE RĂZBOIUL DIN UCRAINA
51% dintre români au luat în calcul să părăsească România
12% aşteaptă să vadă cum evoluează situaţia
11% sunt de părere că războiul nu ne va afecta
26% dintre respondenţi nu vor părăsi țara

UNDE VOR FUGI ROMÂNII DIN CALEA RĂZBOIULUI
Germania – 21%
Franţa – 14%
Marea Britanie – 14%
Italia, SUA sau Australia – 30%

 

CÂND A FOST EFECTUAT SONDAJUL
-perioada: 21 aprilie – 9 mai
-eşantion: 1.054 utilizatori de internet din România

sursa: sondaj BestJobs 

Articolul precedentDâmboviţa. Minoră de 14 ani, agresată sexual de instructorul de dans
Articolul următorSe schimbă vacanțele școlare – Elevii, părinții și profesorii pot decide când să se bucure de zilele libere