Președinta PSD Dâmbovița, Rovana Plumb, va putea să își recupereze banii cheltuiți în campania electorală, pentru alegerile europarlamentare, respectiv suma de 800.000 de lei. Reprezentanții Autorității Electorale Permanente, au declarat, pentru europalibera.org., că banii pot fi dați de către partide, din subvenția pe care partidele parlamentare o primesc de la stat.

AEP a hotărât, în luna august 2019, că nu va rambursa niciun leu celor de la PSD, ce au contribuit cu sume în campania electorală pentru alegerile europarlamentare. Motivul invocat de AEP era că ” PSD nu a putut demonstra ce calitate avea Mircea Drăghici în partid pentru ca semnătura sa să apară pe cererea de rambursare.”

 

În aceste condiții, social democrații, ce făcuseră cerere de rambursare pentru 3,4 milioane de lei, către AEP, au rămas fără bani. Cel mai mult a avut de suferit Rovana Plumb, președinte al PSD Dâmbovița, ce a contribuit în campanie cu suma de 800.000 de lei.

La solicitarea PSD, conform celor de la romania.europalibera.org, AEP-ul a răspuns că:

“Prin modificarea actelor normative pentru campania electorală puteți efectua cheltuieli din subvenția de la stat, se subînțelege că și datoriile restante campaniilor electorale pot fi achitate din aceleași surse de venit”, se precizează în răspunsul primit de PSD și obținut în exclusivitate de Europa Liberă.

Istoric

Rovana Plumb este cel mai important contributor al PSD, în campania de la alegerile europarlamentare din luna mai, din punct de vedere al sumei cu care s-a contribuit la campanie, de către cei din PSD. Aceiași sumă, de 800.000 de lei, obținută dintr-un împumut, i-a adus șefei PSD Dâmbovița și alte neplăceri.

Foto– Rovana Plumb și Ursula Von der Leyen

Candidatura s-a pentru postul de comisar european a fost respinsă de către reprezentanții Comisiei Juridice(JURI) din PE , tocmai din cauza acestei sume, ce nu apărea în declarațiile de avere ale Rovanei Plumb, au invocat cei de la Parlamentul European.

România nu are nici în momentul de față un comisar european desemnat, în noua Comisie Europeană, condusă de Ursula Von der Leyen.

Articolul precedentUn șofer neatent a făcut ravagii la Fieni. Mai multe mașini distruse și un rănit
Articolul următorCinci persoane au fost reținute, de polițiștii din Găești, de la trupele speciale, pentru fapte comise în 20 septembrie