Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, și vicepremierul Dan Suciu au fost astăzi la Târgoviște, pentru semnarea contractului de finanțare a proiectului european de extindere a ambulatoriului de specialitate a Spitalului Județean de Urgență Târgoviște (SJUT). Contractul are o valoare de aproximativ șapte milioane de lei și va avea o durată de execuție de 54 de luni.

Proiectul de modernizare a unității medicale, prin extinderea ambulatoriului de specialitate (o clădire nouă), este finațat din fonduri europene, prin POR Regio 2014-2020 și are o valoare de de aproximativ 7 milioane de lei. Contribuția Consiliului Județean Dâmbovița, autoritatea sub a cărei tutelă se află SJUT, este de doar 136.000 de lei.
(Video)

Vicepremierul Dan Suciu a declarat că :
„Am auzit că noi nu facem nimic pentru sistemul de sănătate. Vă rog să puneți în paranteze ce spun politicienii. Și să aveți răbdarea să vă uitați după cifre. Pentru că niciodată cifrele nu mint.”
Pentru a argumenta afirmația vicepremierul a vorbit apoi de o investiție la spitalul din Strehaia, redeschis în 2012, după cum spune Dan Suciu și care a primit o finanțare de 2,5 milioane de euro prin PNDL.
Proiectul  de la Târgoviște, de la SJUT, va avea o durată de implementare de 54 de luni și va mări suprafața SJUT cu încă aproximativ 1000 de mp.
Articolul precedent169 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române
Articolul următorPanică pe DN 71! Trei autovehicule s-au ciocnit, după ce o roată de rezervă a căzut pe șosea