Au fost probleme în Dâmbovița, la aprobarea bugetului Consiliului Județean. Deși, teoretic, majoritatea de 22 de consilieri a celor de la PSD ar fi putut să voteze bugetul, ce era propus de un coleg, președintele CJ Dâmbovița, acest lucru nu s-a întâmplat, în urma cu câteva zile, când tocmai consilierii majoritătii au fost cei care, prin lipsa de la ședință, nu au asigurat cvorumul pentru ca ședința de aprobare a bugetului să fie legal constituită. La a doua încercare, de astăzi, 21 februarie, a fost ceva mai ușor și cvorumul a fost asigurat.

Situație politică CJ DB

În Consiliul Județean Dâmbovița (35 de consilieri, inclusiv președintele de CJ) majoritatea este asigurată de PSD (22 de consilieri),în vreme ce opoziția, PNL, are doar 13 consilieri. La prima încercare de votare a bugetului, tocmai social democrații au fost cei care au absentat, în aceste condiții nefiind întrunit cvorumul de ședință (jumătate plus 1 din numărul consilierilor), pentru ca aceasta să poată avea loc. La cea de-a doua convocare a ședinței, ce cuprindea și votul pentru proiectul de buget, a fost cu mai mult noroc, cvorumul fiind asigurat.

Ședință de aprobarea bugetului CJ Dâmbovița, 21 feb.2020 (sursa Al. Oprea-facebook)

A doua încercare

Și bugetul a fost aprobat cu majoritate (29 de voturi), ceea ce l-a determinat pe președintele CJ Dâmbovița, Alexandru Oprea (PSD) să declare, pe propria pagină de facebook, ulterior ședinței, că:

”În cadrul ședinței #CJD a fost supus #votului cel mai important punct de pe ordinea de zi, vital pentru buna derulare a proiectelor din județ. Este vorba despre #bugetul județului Dâmbovița, care a fost aprobat atât cu votul consilierilor PSD, cât și cu votul consilierilor #PNL, fără de care acest proiect nu ar fi putut trece (neavând majoritate din partea consilierilor PSD) și cărora le mulțumesc mult pentru susținere.

Este pentru prima oară când se întâmplă așa ceva și nu pot decât să mă bucur deoarece acest fapt dovedește că, în urma unei analize punctuale și foarte riguroase, am reușit să construim un buget echilibrat, care să contribuie la realizarea investițiilor atât de necesare în județ.

Și vă asigur că vor fi foarte multe investiții.

Deși bugetul este mai mic cu 79,4 milioane decât cel de anul trecut, sumele alocate pentru investiții în infrastructura rutieră sunt cu 420% mai mari, așa încât vom reuși să asfaltăm peste 220 de km de drumuri jidețene. Va fi cel mai #mare proiect investițional din #istoria Consiliului Județean Dâmbovița, realizat din bugetul #propriu al județului.”