Începând din data de 6 ianuarie salvamontiști din întreaga țară vor începe cursuri de perfecționare pentru atestatul de paramedic în cinci centre SMURD din țară. Unul dintre acestea se află în Dâmbovița, la Pucioasa.

De astazi, 6 ianuarie 2020, o nouă serie de salvamontiști au început cursurile de paramedici pentru prim ajutor calificat, descarcerare şi operaţiuni de salvare, precum și de consolidare a cunoştinţelor şi dobândire de noi competenţe în prim ajutor calificat, cursuri care durează o luna de zile și sunt organizate în centrele de pregătire SMURD din Piteşti, Oradea, Cluj, Dâmbovița si Tg.Mureş .

Imagine

Imagine cu un caracter ilustrativ

Absolut toţi salvamontiştii din ţară deţin pregătirea medicală necesară practicării acestei profesii, pregătire dobândită în urma absolvirii cursurilor Şcolii Naţionale Salvamont, dar, în cadrul procesului de pregătire continuă şi dezvoltare profesională a salvatorilor montani, cu sprijinul deosebit al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi al Departamentului Pentru Situaţii de Urgenţă, a fost iniţiat un program de perfecţionare pe linie de prim ajutor calificat, aducându-se astfel un real beneficiu în pregătirea medicală a salvatorilor montani, şi implicit, în asigurarea unor servicii de salvare montană de calitate.
In acest moment, peste 300 de salvamontiști au parcurs și cursurile de pregătire profesională continua în domeniul pregătirii medicale, obținând și calificarea suplimentară de paramedic. (comunicat Dispeceratul Național Salvamont)

Centrul SMURD de la Pucioasa a fost dat în folosință în anul 2011 și inițial aici se asigura pregătirea (paramedic), prin cursurile de prim-ajutor, descarcerare şi salvare, pentru personalul din serviciile pentru situaţii de urgenţă din judeţele: Dâmboviţa, Călăraşi, Ialomiţa şi Teleorman.

Articolul precedentVideo-Foto| Chindia Târgoviște a revenit din vacanță. Viorel Moldovan spune că va urma o perioadă grea
Articolul următorTrafic infernal, din nou, pe Valea Prahovei (DN 1). Polițiștii recomandă variante alternative, prin județul Dâmbovița