FOTO: Târgoviștea în imagini
FOTO: Târgoviștea în imagini

În perioada 25 – 28 aprilie, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa și Grupării de Jandarmi Mobile Ploiești vor asigura ordinea şi siguranţa publică în judeţul Dâmboviţa, urmând să fie prezente în zonele unde se vor desfăşura manifestări religioase prilejuite de Sfintele Sărbători de Paște.

În zilele de 25, 26 şi 27 aprilie, între orele 17.00 – 23.00, jandarmii vor asigura măsurile de ordine publică în zona mai multor lăcaşuri de cult unde vor avea loc slujbe religioase (denii), respectiv Catedrala Arhiepiscopală și Mitropolitană din Târgovişte, Biserica Eroilor Târgoviște, Mănăstirea Dealu, Mănăstirea Viforâta, Schitul Peștera Ialomiței, Mănăstirea Înălţarea Domnului – Cota 1000, Mănăstirea Bâldana, precum şi la alte biserici/mănăstiri din judeţ (localităţile Moreni, Pucioasa, Găeşti, Răcari, Mavrodin, Tartăşeşti, Gura Ocniţei, IL Caragiale şi Pătroaia).

În seara de joi, 25 aprilie, jandarmii vor fi prezenți pentru desfășurarea în condiții de normalitate a celei de-a XX-a ediții a evenimentului “Calea Luminii”, pe traseul Gara Târgoviște – Bulevardul Regele Carol I – Piața “Mihai Viteazul” – Bulevardul Mircea cel Bătrân – Catedrala Arhiepiscopală și Mitropolitană, manifestare la care se estimează participarea unui număr mare de persoane.

În noaptea de 27/28 aprilie, începând cu ora 21.00, se vor desfăşura la aceleaşi lăcaşuri de cult slujbe cu ocazia sărbătoririi Praznicului Învierii Domnului. Totodată, duminică, 28 aprilie, jandarmii dâmboviţeni vor veghea la liniştea publică în zona Catedralei Arhiepiscopale și Mitropolitane din Târgovişte.

Pentru evitarea unor incidente nedorite şi a oricăror situaţii de natură să tulbure liniştea publică, Jandarmeria Dâmboviţa recomandă cetăţenlor care vor participa la manifestările religioase următoarele:

 să respecte indicaţiile jandarmilor;
 să evite implicarea în conflicte de orice natură;
 să acorde o atenţie deosebită bunurilor şi obiectelor personale (genţi, poşete etc.);
 să evite, pe cât posibil să aibă la vedere obiecte de valoare care pot atrage atenţia;
 să acorde atenţie pe timpul desfăşurării manifestărilor religioase şi pe timpul deplasării cu lumânările aprinse, în autovehicule şi pe traseele de deplasare;
 ori de câte ori sesizează fapte ce pot afecta siguranţa publică, cetăţenii sunt sfătuiți să apeleze numărul unic de urgență 112 sau să se adreseze, cu încredere, celei mai apropiate patrule de ordine şi siguranţă publică.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REALITATEADEDAMBOVITA.NET pe FACEBOOK

Articolul precedentElectrica, vizită în interes de „serviciu” la Universitatea Valahia
Articolul următor„1 MAI bun ca altul…” Cultură, distracție, sport și educație de 1 Mai, pe Dealul Crucii de la Gura Ocniței