Seceta pedologică este o problemă ce, în curând, poate deveni una cu adevărat dramatică și în Dâmbovița. Prefectura Dâmbovița a transmis o notificare către societățile care gestionează resursele de apă din județ, pentru elaborarea unui plan de acțiune și identificarea de resurse de apă pentru a se putea asigura minimul necesar, măcar catre populație.

Este de așteptat ca pe perioada acestei veri fenomenul de secetă pedologică sa producă mari neplăceri și locuitorilor județului Dâmbovița. Prognozele meteorologice nu sunt deloc încurajatoare, astfel că astăzi, 13 mai, Prefectura Dâmbovița a trimis o solicitare către societățile ce gestioneaza resurse de apă de la nivelul judetului.

„Având în vedere instalarea fenomenului de secetă pedologică, precum și prognozele A.N.M. care estimează un sezon estival marcat de temperaturi ridicate și precipitații scăzute, sub media multianuală, Prefectul județului Dâmbovița a solicitat instituțiilor cu atribuții specifice în acest sens, respectiv Companiei de Apă Târgoviște, Sistemului de Gospodărire a Apelor Dâmbovița și Sistemului Hidrotehnic Văcărești, o analiză la nivelul instituției/societății în care să fie evidențiate resursele, capabilitățile și perioada de timp estimată pentru care se poate furniza serviciul de alimentare cu apă potabilă a populației, respectiv surse de apă și valori zilnice (m3) pentru nevoile de irigare din agricultură.
De asemenea, a fost solicitat și un plan de măsuri, detaliat pe intervale de timp, zone geografice, ce va fi aplicat în situația în care fenomenul de secetă persistă și resursele se vor diminua, astfel încât asigurarea apei potabile, în special, să nu întâmpine sincope în distribuire, iar eventualele măsuri de raționalizare a consumului să afecteze cât mai puțin populația.”

Au anunțat cei de la Prefectura Dâmbovița.

Articolul precedentTentaculele „băieților deștepți” din Sănătate. Rețeta licitațiilor dubioase din spitale
Articolul următorAl 11-lea deces din cauza coronavirusului, din Dâmbovița. O femeie de peste 80 de ani a decedat,în București