La sfârșitul săptămânii trecute, Secretarul de Stat pentru învățământ superior,  Gigel Paraschiv, a vizitat Universitatea „Valahia” din Târgoviște. Alături de rectorul universității, conf. univ. dr. Călin D. Oros, au fost prezenți membri ai Consiliului de Administrație și ai Senatului Universității ”Valahia”.
Agenda întâlnirii a inclus discuții referitoare la clasificarea și ierarhizarea universităților, acreditarea școlilor doctorale, internaționalizarea universităților, finanțarea acestora, dezvoltarea bazei materiale, colaborarea cu mediul economic, cercetarea științifică universitară.
Rectorul universității a declarat că este o mare plăcere și onoare să fie alături de profesorul Gigel Paraschiv și a apreciat sprijinul oferit de acesta de-a lungul timpului. Călin Oros a precizat că Universitatea „Valahia” este o universitate comprehensivă, antreprenorială, regională, competitivă național, cu vizibilitate internațională.
Secretarul de Stat Gigel Paraschiv a vorbit, printre altele, despre strădania universităților în atragerea de resurse. Opinia acestuia este că fiecare universitate ar trebui sa își facă o analiză SWOT, să iasă în evidență cu punctele tari și să remedieze punctele slabe cu costuri cât mai reduse. Totodată, Gigel Paraschiv a discutat despre buna colaborare cu rectorii universităților din țară, despre presiunea internaționalizării, dar și despre cercetarea științifică și importanța parteneriatelor cu mediul economic.
Programul întâlnirii a cuprins și vizitarea Rectoratului din Campusul universitar.
 
Articolul precedentConferinţa „Rolul jurisprudenţei în interpretarea şi aplicarea dreptului”, la Tribunalul Dâmbovița
Articolul următorÎnscrieri masive pentru clasa pregătitoare. Părinții au luat cu asalt cele mai bune școli