Furtunile din ultima vreme nu au rămas fără efecte nici la Târgoviște, în județul Dâmbovița. Mai mulți târgovișteni au semnalat pagubele produse de câțiva arbori ce au fost doborâți de vânt.

Conform unei reacții, din mediul virtual, a unui târgoviștean, incidentele s-au produs în ultimele două zile, perioadă în care și județul Dâmbovița a fost sub atenționare de tip Cod Gaben de furtună și ploi însemnate cantitativ.

Sambata dupa amiaza, in jurul orei 18, ploaia si vantul care au „bantuit” prin Targoviste au dus si la ruperea (partiala – doar un crac / o creanga uriasa) a unui salcam din Micro XI, din zona blocului 34 C de pe strada Vasile Blendea. Arborele rupt a afectat grav o masina si mai putin grav o a doua masina, ambele parcate regulamentar, in locuri special amenajate din acea zona. Au intervenit reprezentanti ai SVSU, serviciu specializat al Primariei Targoviste. Cetatenii din zona au solicitat toaletarea / taierea si restului de copac ramas „in picioare” fiindca erau evidente semne (inclinare mare, urme de ruptura, inceput de putrezire etc.). Raspunsul, din acea seara, a fost negativ.

Cu toate ca locatarii nu au mai parcat masinile sub acel copac, imprevizibilul s-a produs, copacul cazand luni dupa amiaza, in jurul orei 17,30, afactand o masina care era parcata in zona de trotuar de vizavi. De data aceasta, „fortele” DSVU au taiat si restul de copac ramas, au mai toaletat inca unul aflat in zona, iar reprezentantii Ecosal au facut curatenie.
Cetatenii de la scarile alaturate au prezentat si ei situatii similare, semnalate la Primarie inca din luna martie. De unde rezulta ca <a preveni e mult mai usor (si mai ieftin) decat a vindeca>.
Proprietarii masinilor se vor adresa autoritatilor pentru gasirea de solutii de decontare a pagubelor suferite.”
A scris într-o scrisoare adresată mass-media,târgovișteanul Nicolae Posta.
Sursa fotom articolNicolae Posta
Articolul precedentPermisul de conducere devine „facultativ”. Șase persoane depistate conducând fără permis,în două zile
Articolul următorColiziune auto pe DN 7. Un bărbat, de 66 de ani, a fost rănit