Se pare că în Dâmbovița șofatul pe drumurile publice și permisul de conducere nu mai sunt două lucruri indisolubil legate. Doar în ultimele 48 de ore polițiștii dâmbovițeni au identificat șase persoane ce circulau fără a avea permis de conducere.

Imagine cu un caracter ilustrativ

Conform unei informări a IPJ Dâmbovița, în weekend-ul ce tocmai a trecut mai mulți șoferi, ce circulau pe drumurile din județ, au fost opriți de agenții de la circulație, care au constat că aceștia nu posedau permis de conducere valabil. De la începutul anului însă cazurile de acest fel, la nivelul județului Dâmbovița, sunt de ordinul zecilor.

„În ultimele două zile, (n.m. 8-9 iunie) polițiștii din Dâmbovița au întocmit dosare penale pe numele unor persoane bănuite de comiterea de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

Astfel, șase persoane au fost depistate în timp ce conduceau autovehicule pe raza județului, fără a poseda permise de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

De asemenea, doi bărbați au fost surprinși în timp ce conduceau autoturisme, pe raza localităților Doicești și Bănești, având dreptul de a conduce anulat.

Un alt bărbat a fost depistat în timp ce se deplasa la volanul unui autoturism, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice și avea suspendat dreptul de a șofa.

Totodată, alte 7 persoane sunt cercetate pentru conducerea pe drumurile publice a unor vehicule, sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, cei în cauză au prezentat alcoolemii cu valori peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind conduși la spital pentru prelevarea de mostre biologice necesare în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibației alcoolice.”

Informare IPJ Dâmbovița

Articolul precedentFoto| Târg educațional pentru copii cu dizabilități, deschis la Târgoviște
Articolul următorSemnale de alarmă. Copaci doborâți de furtună, la Târgoviște, au provocat pagube materiale