Senatorul PNL Iancu Caracota sustine ca introducerea „taxei pe lacomie” va face ca bancile sa-si micsoreze drastic activele din Romania, pentru a plati cat mai putin catre stat.

Asta va insemna ca vor retrage miliarde de euro, vor instraina imobile si vor stopa investitiile, ceea ce va duce la „un dezastru” pentru Romania. Senatorul cere convocarea unei sesiuni extraordinare in care sa poata fi respinsa aceasta ordonanta, dar solicita si discutarea de urgenta a bugetului pentru 2019.

„Deja bancile au dat un prim semnal Guvernului: isi vor micsora drastic investitiile in piata interna romaneasca, in urma introducerii taxei pe active. Acesta este un prim pas ingrijorator care premerge o decizie iminenta a bancilor in privinta reducerii activelor bancare. Ce inseamna asta? Bancile, pentru a diminua costurile pentru plata taxei, vor retrage din Romania miliarde de euro, vor instraina imobile, vor stopa investitiile, pentru a-si scadea numarul activelor si, prin urmare, vor minimiza cheltuielile pentru plata taxei”, a transmis, duminica, printr-un cmunicat de presa, senatorul liberal Iancu Caracota.

Potrivit acestuia, „artificiul bancilor este unul natural, pentru ca fiecare investitor vrea sa-si protejeze castigul, insa pentru economia romaneasca, pentru bugetul national va fi un dezastru pentru ca miliarde de euro vor pleca din Romania anual”.

Ordonanta de urgenta a fost adoptata de Guvern in 21 decembrie, iar masurile au intrat in vigoare la 1 ianuarie 2019. Guvernul a decis plafonarea pretului la gaze si la energie electrica pentru urmatorii trei ani, pentru toti consumatorii casnici.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REALITATEADEDAMBOVITA.NET pe FACEBOOK

Articolul precedentActivitatea Arhiepiscopiei Târgoviște din 2018, proiectată într-un film documentar
Articolul următor„Atelier Caragiale”- eveniment cultural la Târgoviște