Copiii vor fi principalii clienți la Serviciul de Pașapoarte Dâmbovița în ziua de 1 iunie 2022. De ziua Copilului, minorii vor avea la dispoziție două ghișee speciale, în intervalul 09.00-13.00, unde vor putea să solicite pașaportul simplu electronic, ce va fi emis în 5 zile, și pașaportul simplu temporar, ce va fi emis în 15 zile, potrivit unui comunicat emis de Prefectura Dâmbovița.

„Cu ocazia sărbătoririi Zilei Internaționale a Copilului, Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Dâmbovița își deschide porțile și îi așteaptă pe copii cu surprize inedite în cadrul evenimentului ”PAȘAPORT PENTRU VACANȚĂ”.
 
Astfel, pe data de 1 Iunie, programul de lucru cu publicul este stabilit în intervalul orar 09.00 – 13.00. Potrivit datelor furnizate de conducerea S.P.C.P. Dâmbovița, vor funcționa două ghișee pentru depunerea documentelor și un ghișeu de eliberări documente, fără a fi nevoie de programare prealabilă.
 
Pentru a se asigura că au asupra lor toate documentele necesare, inclusiv chitanța de plată a contravalorii pașaportului, persoanele care vor solicita depunerea cererii de eliberare a pașapoartelor pentru minori sunt invitate să consulte pagina de internet www.pasapoarte.mai.gov.ro, sau www.db.prefectura.mai.gov.ro.
Pașaportul simplu electronic se eliberează în termen de 5 zile lucrătoare, iar pașaportul simplu temporar se eliberează în 15 zile calendaristice.
 
În același cadru de sărbătoare, în data de 30 mai, Direcția Generală de Pașapoarte va participa la ZIUA PORȚILOR DESCHISE PENTRU COPII, acțiune organizată de Ministerul Afacerilor Interne, unde îi va aștepta deopotrivă pe copii, părinți sau bunici, cu prezentări interactive ale documentelor de călătorie românești, inclusiv ateliere de verificare a elementelor de siguranță ”invizibile” cuprinse în pașaport, și o mulțime de cadouri minunate”, se arată într-un comunicat al Instituției Prefectului Dâmbovița.

Sursa: Realitatea de Dambovita

Articolul precedentCulisele Statului Paralel – Anchetă explozivă – Serial-maraton nemaivăzut până acum la posturile TV
Articolul următorSorin Cîmpeanu a anunțat schimbări majore pentru elevi: Se renunță la mediile semestriale și obligativitatea tezelor