Jucătoarea de tenis târgovișteană Sorana Cîrstea va participa, vineri, la Grădinița „Sfântul Francisc” din Târgoviște, la un eveniment dedicat copiilor născuți prematur.
Acesta își propune să marcheze „Ziua Internațională a Prematurilor”, fiind organizat de Organizația “Salvați Copiii”, împreună cu colectivul Secției de Neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Târgoviște.
“La eveniment, vor participa actori cheie implicați în prevenirea mortalității infantile, medici, asistenți medicali, moașe, reprezentanți ai autorităților publice locale, copii care au trecut pragul spitalului, reprezentanți ai mass media și ai societății civile”, se arată într-un comunicat al Organizației “Salvați Copiii”.
Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea va fi prezentă în calitate de ambasador Salvați Copiii, ea a contribuind la dotarea maternității târgoviștene cu echipamente medicale.
Bebeluşii născuţi prematur au o şansă în plus la viaţă datorită tenismenei Sorana Cîrstea, care a donat, în iulie 2018, Spitalului Judeţean de Urgenţă un incubator performant, în valoare de 75.000 de lei. Tenismena din Târgovişte a donat incubatorul prin Organizaţia „Salvaţi Copiii”.
Ziua Internaţională a Prematurităţii este marcată la data de 17 noiembrie. În 2012, aceasta s-a desfăşurat în 60 de ţări, când aproximativ un miliard şi jumătate de oameni au fost informaţi despre riscurile pe care le presupune naşterea prematură.
Naşterea prematură este cea mai importantă cauză a mortalităţii nou-născuților, determinând peste un milion de decese anual la nivel mondial. 75% din aceşti bebeluşi ar putea fi totuşi salvaţi cu ajutorul echipamentelor medicale performante. Cincisprezece milioane de copii se nasc prematur, în fiecare an.
În România, Ziua Internaţională a Prematurităţii a început să fie marcată începând cu anul 2013 de către Asociaţia Unu şi Unu, alături de Micolino, membru asociat al Asociaţiei. La 14 noiembrie, Asociaţia a anunţat programul său „Socks for life”, proiect prin care se încearcă conștientizarea acestui fenomen alarmant, în continuă creştere.
Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REALITATEADEDAMBOVITA.NET pe FACEBOOK 
Articolul precedentServicii fiscale electronice la dispoziția contribuabililor
Articolul următorMinoră accidentată grav pe un drum de țară, la Bezdead