Târgovișteanca Sorana Cîrstea a reușit să depășească primul tur al calificărilor, în turneul de tenis, dotat cu premii totale de 2,6 milioane de dolari, de la Dubai. În prima rundă a calificărilor, Cîrstea a trecut de sportiva rusă Margarita Gasparian. În turul al doilea, românca va înfrunta principala favorita a acestei faze a competiției, germanca Julia Goerges.

Exact o oră și jumătate a durat partida dintre Sorana Cîrstea (nr. 69 WTA) și Margarita Gasparian (nr.107 WTA), din primul tur al calificărilor pentru tabloul principal la turneul de tenis de la Dubai.

Sursa fotowtatennis.com

Românca a reușit un break mai mult în fața rusoaicei, în fiecare set, și s-a impus cu 6/4,6/3, după o partidă în care pleca cu prima șansă la victorie. Nu cu prima șanșa va pleca și în cel de-al doilea tur al calificărilor, acolo unde o va întâlni pe Julia Goerges (Ger. 31 WTA). Nemțoaica a dispus (6/2,6/3) de Camila Giorgi, în primul tur al calificărilor.

Sorana Cirstea (arhivă)

Pentru a ajunge pe tabloul principal al turneului de la Dubai,  fiecare jucătoare aflată în calificări trebuie să câștige trei partide.

O alta româncă a reușit să depășească primul tur al calificărilor. Ana Bogdan (nr.90 WTA) a trecut cu 6/4,6/4 de sportiva cehă B.Krejcikova.

Pe tabloul principal se regăsește deja Simona Halep, românca fiind principala favorită a turneului.