Bilanțul poliției dâmbovițene, în ceea ce privește accidentele rutiere, din primele 10 luni din 2019, este unul sumbru. 17 morți și 56 de răniți grav. A fost un adevărat război pe șosele, iar comparativ cu anul precedent nu este nicio îmbunătățire a situației.

„Războiul” de pe șosele dâmbovițene pare că este fără de sfârșit. Afirmația nu este gratuită, din moment ce până acum, în primele 11 luni ale anului 2019, peste 20 de persoane (cel puțin 3 în noiembrie) și-au găsit sfârșitul în urma unor accidente de circulație.

Imagine

Foto– Accidente din Dâmbovița (octombrie 2019)

În perioada ianuarie-octombrie a.c., pe raza județului Dâmbovița s-au înregistrat 606 accidente de circulație, dintre care 113 (-1 față de aceiași perioadă din 2018) au fost grave.

În urma analizei statisticilor existente la nivelul poliției rutiere, principalele cauze generatoare de accidente rutiere au fost neacordarea priorității de trecere, abaterile comise de bicicliști, indisciplina pietonală și viteza.

Astfel, pe fondul neacordării priorității de trecere vehiculelor și pietonilor s-au produs 98 de accidente de circulație, dintre care 13 au fost grave și s-au soldat cu decesul a 2 persoane, rănirea gravă a 12 persoane și vătămarea corporală ușoară a altor 4.

Abaterile comise de bicicliști au generat 90 de evenimente rutiere, 12 dintre acestea fiind grave și având consecință decesul a 3 persoane și vătămarea corporală gravă a 9 persoane.

Indisciplina pietonală a determinat producerea a 28 de accidente rutiere grave, soldate cu decesul a 8 persoane, rănirea gravă a altor 20 și vătămarea corporală ușoară a altor 2.

Viteza, cu cele 2 forme, neregulamentară și neadaptată la condițiile de drum, a constituit cauza a 61 de accidente de circulație. Din totalul acestora, 16 au fost grave și s-au soldat cu decesul a 4 persoane, rănirea gravă a 15 persoane și ușoară a altor 6.

Este bilanțul comunicat de IPJ Dâmbovița.

În luna noiembrie 2019 au fost înregistrate alte accidente grave, multe din acestea soldate cu decesul unor persoane (patru decese până la acest moment), acestea urmând a fi prinse în bilanțul următor.

Articolul precedentȘi beat și fără permis, conducea prin mijlocul orașului, la Târgoviște
Articolul următorExpoziție unicat, la Muzeul Poliției de la Târgoviște, deschisă de 1 decembrie