Doar unul din cinci români recunoaște că este superstițios. Cu toate acestea, atunci când vine vorba despre meniul de Revelion, aproape toată lumea va pune pe masă cel puțin un preparat pe bază de pește. Pentru că “așa spune tradiția”.

Există o serie de obiceiuri potrivit cărora ceea ce faci la final sau la început de an îți influențează norocul în următoarele 12 luni. Așadar, există o listă destul de lungă cu ce trebuie și ce nu trebuie să faci de Revelion, inclusiv în privința alimentelor care se consumă la masa dintre ani.

Iată, așadar, ce ar trebui să mănânci de Anul Nou ca să îți meargă bine:

Struguri albi

Se spune că strugurii albi atrag bogăția. Potrivit tradiției, 12 boabe mâncate la cumpăna dintre ani vor asigura 12 luni pline de sănătate și belșug.

Pește

Potrivit tradiției, trebuie să mănânci pește în noaptea de Revelion pentru a putea „aluneca” mai ușor printre momentele mai grele din noul an.

Rodii şi smochine

Simbol al fertilității si al prosperității, rodiile și smochinele se numără printre fructele care trebuie mâncate în noaptea dintre ani, potrivit Adevărul.

Paste şi cereale

Pastele și cerealele simbolizează longevitate, belșug și bogăție, astfel că și aceste produse ar trebui consumate în noaptea de Revelion.

Fructe rotunde

Fructele cu forma rotundă, ca merele și citricele, simbolizează sănătatea și vigoarea vitală, energia și forța și trebuie să se regăsească în casele oamenilor la trecerea dintre ani.

Carne de porc

Carnea de porc nu lipsește niciodată de pe masă la sărbătorile de iarnă. Se spune că porcul este aducător de noroc, bogăție și prosperitate. În antichitate, scroafa reprezenta un simbol al fertilității și era considerată animal sacru. 

Articolul precedentBilanț coronavirus 31 decembrie: 1668 de cazuri și 38 de decese. Care este situația la ATI
Articolul următorRealitatea de Dâmboviţa vă urează ”La mulţi ani!!!”