Pentru a treia oară în ultimele șase luni autoritățile din Dâmbovița sunt puse pe jar de o suspiciune de pestă porcină africană. În primele două cazuri suspiciunile au fost întemeiate. Cea mai recentă alertă a fost generată de cadavrul unui porc mistreț, găsit pe un câmp de pe raza comunei Butimanu, din Dâmbovița, pe parcursul zilei de 31 ianuarie.

Până în momentul de față nu există o comunicare oficială din partea DSVSA Dâmbovița, autoritatea care gestionează situația și trebuie să afle dacă suspiciunea este întemeiată sau nu.

Conform www.gazetadambovitei.ro, ce citează o altă sursă din Dâmbovița, la rândul său:

„Cadavrul animalului a fost preluat de inspectorii DSV Dâmbovița, au fost prelevate probe și trimise la Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală (IDSA) Bucureşti.”

În luna septembrie 2018 pesta porcină africană a fost confirmată la două animale din gospodăria unui cetățean din localitatea Lucieni, de lângă Târgoviște. Focarul de pestă a fost închis după 40 de zile.

În luna decembrie 2018, la o exploatație comercială din satul Fiebinți, comuna Șelaru,(foto) tot din județul Dâmbovița, a fost confirmat un alt focar de pestă porcină africană, peste 60 de animale fiind sacrificate la vremea respectivă.

Articolul precedentDe lăudat! CSM Târgoviște caută „viitorul” voleiului feminin românesc, în școlile din oraș
Articolul următorOana Vlăduca, deputat PSD de Dâmbovița, a demisionat din partid. Merge la Pro România