În perioada 8 – 11 mai 2019, Universitatea „Valahia” din Târgoviște, în parteneriat cu Societatea Română de Chimie și Universitatea Politehnica București, a organizat „The 9th International Conference of the Chemical Societies of the South-East European Countries” on „Chemistry a Nature Challenger” (ICOSECS9).

Conferința a reunit 240 de participanți, distinși chimiști, renumiți oameni de știință din 10 țări: Grecia, Cipru, Macedonia, Serbia, Bulgaria, Germania, Statele Unite ale Americii, Muntenegru, Franța și România. Programul a cuprins prezentare de lucrări științifice pe secțiuni, prezentare de postere și un workshop organizat vineri, 11 mai, de firma Waters, ce s-a bucurat de un real interes din partea participanților.

„La deschiderea conferinței au luat parte Sorin Roșca – Președintele Societății Române de Chimie, conf. univ. dr. Laura Gorghiu – Prorectorul Universității „Valahia” din Târgoviște, acad. Ionel Haiduc – Academia Română, Vesna Miskovič-Stankovič – Președinta Societății de Chimie din Serbia, Adamantini Paraskevopoulou – Asociația Chimiștilor din Grecia, Marina Stefova – Societatea de Chimie și Tehnologie din Macedonia de Nord, Petar D. Petrov – Uniunea Chimiștilor din Bulgaria, Corneliu Radu – Societatea Română de Chimie. Conf. univ. dr. Laura Gorghiu, prorectorul pentru învățământ și asigurarea calității, a adresat un cuvânt de bun venit tuturor participanților și a menționat faptul că acest an este special pentru universitate deoarece se împlinesc 20 de ani de la înființarea Facultății de Științe și Arte. Discursul a continuat cu o scurtă prezentare a Universității „Valahia”, se arată într-un comunicat al UVT.
Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REALITATEADEDAMBOVITA.NET pe FACEBOOK

Articolul precedentVIDEO România, țară de desfacere pentru pește stricat. Percheziții de amploare în țară și străinătate
Articolul următorZiua Națională a Costumului Tradițional din România, la Biblioteca Județeană